Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου

τσίπρας-ο-μητσοτάκης-είναι-ο-μεγαλύτε-1229304

Με πολύ επιθετικό ύφος ήρθε η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού και στην άρνησή του να απαντήσει σε ερώτηση για τη μείωση χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ

Θρασύδειλο, αμετανόητο αλλά και δειλό χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πρωθυπουργό, ο οποίος για τρίτη φορά δεν εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερώτησή του για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «παγώσει» την εφαρμογή της ρύθμιση για το «κόψιμο» εισαγωγής στην τριτοβάθμια, που αφήνει εκτός 25.000-30.000 μαθητές, στο όνομα της ηρεμίας των οικογενειών τους και της νεότητας, όπως αναστέλλει την αθλιότητα με την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σχολιάζοντας τις διαρροές κύκλων του Μαξίμου ότι η απουσία του πρωθυπουργού οφείλεται στην επιθυμία του να μην ταράξει την… ηρεμία των υποψηφίων των Πανελλαδικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως την ταράζει μειώνοντας κατά το 1/3 τις ελπίδες τους να περάσουν στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ταξικό μίσος και μένος για τη νέα γενιά, στην οποίο ο πρώτος επέρριψε τις ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού και την οποία τώρα εξωθεί με τον εργασιακό νόμο «σε απλήρωτες υπερωρίες σε μια ζωή λάστιχο»

«Όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθούν πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα» είπε επισημαίνοντας πως τροπολογία του υπουργείου Παιδείας παρακάμπτει το ίδιο του Σύνταγμα εξισώνοντας αμφιβόλου ποιότητας κολέγια με ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης» που δεν έχει να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω και «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του» 100.000 μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και τις οικογένειες τους.

«Οι “βάστα Σόιμπλε” έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι γίναμε “φασίστες”»

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για την επέτειο 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο πρώτος είχε το θράσος να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων αλλά ως «κομματάρχης της δεξιάς σε καφενείο» με λόγο διχαστικό και ανιστόρητο».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «τόλμησε να μιλήσει εξ ονόματος των προοδευτικών δυνάμεων» και πως «οι “βάστα Σόιμπλε” έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι γίναμε “φασίστες”».

Και υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης ονόμασε χθες μπροστά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ως «σκοτεινό διάλειμμα», που μεταξύ άλλων αναβάθμισε το κύρος της χώρας.

«Σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία που την οδήγησε η Ν.Δ.; Σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια; Σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατά σήμερα στην πανδημία; Σκοτεινό διάλειμμα τα 37 δισ. που βρήκε στα δημόσια ταμεία; Η μείωση της ανεργίας κατά 10 %; Το μαξιλάρι στο οποίο κοιμάται σήμερα ήσυχος;», ανέφερε.

«Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου»

«Μιλάει για λαϊκισμό και δημαγωγία ο άνθρωπος που ντύθηκε μακεδονομάχος και πήρε αγκαζέ τη Χρυσή Αυγή, που τιμά στα κρυφά τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί δεν τολμά ούτε να αναφέρει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας» είπε.

«Όταν θα μιλά για λαϊκισμό και δημαγωγία να κοιτά τον καθρέφτη, θα βλέπει το πρόσωπό του», «δίπλα στο λήμμα δημαγωγός θα είναι η φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη», είπε και τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο δημαγωγό και τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου».

«Η θρασυδειλία δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της «εφημερίδας της κυβέρνησης», όπως αποκάλεσε «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο παγώνει η εφαρμογή του νόμου, που πέρασε σε συγκρουσιακό κλίμα για την ίδρυση ειδικού σώματος ασφαλείας μέσα στα ΑΕΙ.

«Γιατί δεν βάζει τη Δημοκρατία στα πανεπιστήμια, όπως έλεγε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για αστειότητες και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψηφίζει μόνο για λόγους επικοινωνίας νόμους, τους οποίους τελικά δεν μπορεί να εφαρμόσει.

One thought on “Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου

  1. Λάθος κύριε Τσίπρα. Εσείς ήσασταν ο μεγαλύτερος δημαγωγός της τελευταίας δεκαετίας και τα πήρατε τα παράσημα όταν μαυλίζατε τον κόσμο οτι θα φορολογήσετε τον πλούτο, ότι δεν θα υπογράψετε μνημόνια και όταν κάνατε ένα βαρύγδουπο και ιστορικό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, σε ενα πενιχρό «ναι»…
    Περπατήσατε στα χνάρια του Μέγιστου Δημαγωγού της Μεταπολίτευσης, του Ανδρέα Παπανδρέου. Αντιγράψατε όλα του τα τεχνάσματα μόνο που οι καιροί δεν σας έκαναν τη χάρη και ο κόσμος ούτε λεφτά είχε, ούτε όραμα Ευρώπης, και ούτε παρθένος και αθώος ήταν σε σκάνδαλα.
    Ο Κυριάκος δεν έχει ούτε καν το ταλέντο για δημαγωγός. Κανένας δεν πίστεψε σε αυτόν για να διαψευστεί στο τέλος….
    Ο Κυριάκος βγήκε μονο για να μην βγει ο Τσίπρας ξανά.
    Ο Κυριάκος απλά έκανε ότι τον έμαθε η πολύ ισχυρή οικογένεια του να κάνει, να αγοράζει κόσμο, συνειδήσεις, δημοσιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook