Αλέξης Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου

αλέξης-τσίπρας-κύριε-μητσοτάκη-την-άλ-1691665

Από το Αγρίνιο όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης και ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Το μήνυμα που στέλνει σήμερα το Αγρίνιο είναι ένα: Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε το Μέγαρο Μαξίμου. Οριστικά.Την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων».

«Το δικό μας συμβόλαιο αλλαγής»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Καταθέσαμε το τετράπτυχο των βασικών δεσμεύσεων της προοδευτικής κυβέρνησης. Που απαντούν στο αίτημα της αλλαγής και της δικαιοσύνης.

Αύξηση μισθών

Μείωση τιμών.

Ρύθμιση χρεών.

Δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό, κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Αυτό είναι το δικό μας Συμβόλαιο της Αλλαγής. Με 11 άρθρα και έναν βασικό όρο. Δικαιοσύνη για όλους».

ΠΝΠ με τρία άρθρα – «Να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια, τρόικες και καταναγκασμούς»

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε: «έχουμε ανακοινώσει και δεσμευτεί ότι από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής κυβέρνησης και πριν καν συγκροτηθεί η Βουλή θα καταθέσουμε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τρία άρθρα».

«Το πρώτο άρθρο προβλέπει την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο της ολοκληρωμένης προστασίας της ιδιοκτησίας από τα χρέη.

Το δεύτερο προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα τρόφιμα στον κατώτερο συντελεστή στο 6% και σε μηδενικό συντελεστή για τα τρόφιμα άμεσης ανάγκης: το ψωμί, το παιδικό γάλα, τις παιδικές τροφές. Και τη μείωση επίσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στον κατώτατο συντελεστή που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μη καταβολή του για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Και το τρίτο έχει να κάνει με τα παιδιά μας που είναι τώρα στην 3η Λυκείου και δίνουν αγώνα για το μέλλον τους: καταργούμε τους φραγμούς στις σπουδές τους από αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις. 20.000 παιδιά περισσότερα θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε δημόσια πανεπιστήμια», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μ’ αυτές τις προθέσεις κι αυτές τις θέσεις ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια, τρόικες και καταναγκασμούς», τόνισε.

«Η απλή αναλογική επιβάλλει ενισχυμένη λογική»

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις λέγοντας: « Η απλή αναλογική επιβάλλει ενισχυμένη λογική. Ενισχυμένη ευθύνη. Θα κληθούν λοιπόν όλοι σε λίγες μέρες να απαντήσουν στο δίλημμα: Ευκαιρία σε προοδευτική κυβέρνηση αλλαγής;

Ή ευκαιρία στον Μητσοτάκη; Ευκαιρία στη δημοκρατία, ή στη Νέα Δημοκρατία; Δεν το βάζουμε εμείς το δίλημμα αυτό. Η πραγματικότητα το βάζει. Και θα το βάλει με τον πιο επιτακτικό τρόπο τη Δευτέρα μετά της εκλογές».

«Όσοι θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερη τιμωρία από την απώλεια της εξουσίας. Όσοι θέλουν προοδευτική κυβέρνηση, ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγάλο κόμμα της προοδευτικής παράταξης που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της συνεργασίας. Και τη συνεργασία της σταθερότητας», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης σχολιάζοντας: «Εφτά και μία μείνανε. Αγκαλιάζουμε ήδη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αγκαλιάζουμε την αλλαγή».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook