Τσίπρας: Κράτος ΙΧ, Κράτος ΑΕ και Κράτος τσιφλίκι

τσίπρας-κράτος-ιχ-κράτος-αε-και-κράτος-1481035
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας μετά και την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

«Πώς λέγεται ένα Κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι – εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί – παρακολουθούνται;», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπληρώνει:

«Πάντως αυτό Κράτος Δικαίου δεν το λες…

Κράτος λάφυρο, ίσως.

Κράτος των κολλητών, ενδεχομένως.

Κράτος της Δεξιάς, μπορεί.

Κράτος ΙΧ, Κράτος ΑΕ και Κράτος τσιφλίκι, ακόμη πιο σωστά».

Έκτακτη σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προς τον Πρόεδρό της απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να γίνει ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ και του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Το αίτημα υπογράφουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή: Νικος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας και Παύλος Πολάκης.

«Με την επιστολή αυτή, ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων σας, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να κληθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών σε ακρόαση σε έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής το συντομότερο δυνατόν, σε σχέση με ανησυχητικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι καταγγελίες αυτές δεν αφορούν μόνον τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή το κόμμα του, αλλά πλήττουν στον πυρήνα τους την δημοκρατία και τις ελευθερίες στη χώρα μας. Η δικαιοσύνη εξετάζει ήδη την υπόθεση, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή όμως οφείλει να ασκήσει την δική της αρμοδιότητα, σε ένα θέμα με προφανή θεσμική σημασία. Αν δεν είναι ασφαλής από παρακολουθήσεις ο πρόεδρος ενός κοινοβουλευτικού κόμματος ποιος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη;» προσθέτουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στο αίτημα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook