Τσίπρας: Καταργούμε το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη – Σειρά δεσμεύσεων για αλλαγή στο Δημόσιο

τσίπρας-καταργούμε-το-επιτελικό-κρά-1284804

Για κατάργηση των μετακλητών υπαλλήλων που ακολουθούν τους πολιτικούς, κατάργηση του νόμου για το επιτελικό κράτος, κατάργηση της προεδρίας της Κυβέρνησης και κατάργηση των τεράστιων αμοιβών στελεχών σε εταιρίες του δημοσίου δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, στην ομιλία του το Σάββατο.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμα για βαθύ εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, όπου όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, ενώ η επιλογή της διοίκησης θα γίνεται και με τη συμμετοχή της Βουλής.

Δεσμεύτηκε για δημιουργία συστήματος αξιοκρατικής επιλογής διοικήσεων στα νοσοκομεία, ενίσχυση του ΑΣΕΠ με κατάργηση όλων των διατάξεων για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Δήλωσε ακόμα ότι η ηγεσία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ θα επιλέγεται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ενώ για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων θα υπάρξει υποχρέωση ανάρτησης των πρωτογενών στοιχείων των ερευνών που κάνουν, σε ειδική ιστοσελίδα.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προσθέσει 2 δισεκατομμύρια στην χρηματοδότηση του ΕΣΥ και θα προσλάβει 5.500 μόνιμων υγειονομικών και τη μονιμοποίηση όσων έδωσαν τη μάχη κατά της πανδημίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook