Τσίπρας: «Κάνετε προανακριτική επειδή ο Παπαγγελόπουλος είχε το θράσος να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis!»

τσίπρας-κάνετε-προανακριτική-επειδ-896620

«Δεν έχει κανείς τα κότσια να βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα. (…) Το έβαλαν στα πόδια. Αποδεικνύεται πως είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα. Κάνετε προανακριτική σε βάρος κάποιου υπουργού γιατί είχε το θράσος να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis, το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης της τιμής του φαρμάκου, σε μία περίοδο που κυβερνούσαν οι δικές σας κυβερνήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου».

Μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Novartis, ο κ. Τσίπρας σχολίασε την απουσία του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «μέγιστη πολιτική δειλία».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ήταν εδώ για να ακούσει αυτόν που εδώ και μήνες κατονομάζει ως Ρασπούτιν. Και να αναλάβει την ευθύνη που τον οδηγεί χωρίς στοιχεία σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κου Σαμαρά. Είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα. Άντε και την έστησε λοιπόν τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος; Πώς την έστησε; Μόνος του; Για ποιο προσωπικό όφελος; Εκτός αν θέλετε να αποδείξετε ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε προσωπικές διαφορές με τον Γεωργιάδη και τον Λοβέρδο;», διερωτήθηκε.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «δεν μιλάμε δηλαδή για μια υπόθεση που τελεσιδίκησε, σας βρήκε αθώους και σας πνίγει το δίκιο. Μιλάμε για μια υπόθεση που η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη είναι εν εξελίξει. Και εσείς προκειμένου να τη προλάβετε. Προκειμένου να τη κουκουλώσετε. Προκειμένου να τρομοκρατήσετε τους δικαστές, στήνετε ειδικά δικαστήρια αξιοποιώντας τη πλειοψηφία που έχετε στη Βουλή».

«Αλλά την ώρα που διαπράττετε αυτή τη μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα απέναντι στη δικαιοσύνη. Την ώρα που διαπράττετε τη μέγιστη βαναυσότητα απέναντι στο ίδιο το πολικό σύστημα, γιατί συνειδητά ποινικοποιείτε τη πολιτική ζωή στοχοποιόντας τον πολιτικό σας αντίπαλο όχι με στοιχεία, αλλά επειδή είχε το πολιτικό θάρρος να σας ελέγξει. Την ώρα αυτή, λοιπόν, τη κρίσιμη τη κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια… Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου», συνέχισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λέτε ότι έστησε πολιτική δίωξη και σκευωρία προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του και ενάντια στη ΝΔ. Αυτό δεν λέτε; Και ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός; Γιατί τον εξαιρείτε; Μήπως σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία και ο πολιτικός πολιτισμός; Για να γλιτώσετε το πολιτικό διασυρμό και το διεθνή εξευτελισμό. Για αυτό και με εξαιρείτε. Και αυτή σας η στάση, σας η επιλογή, αυτή η διπλή δειλία, σας καθιστά ακόμη πιο αναξιόπιστους και φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης, ακόμη και των ίδιων των ψηφοφόρων σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Παρότι, όμως, δεν στραφήκατε εναντίον μου προσωπικά, στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά. Διότι στην ουσία το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ. Και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook