Τσίπρας: «Η Ρένα Δούρου θα είναι ξανά Περιφερειάρχης Αττικής» | Video

τσίπρας-η-ρένα-δούρου-θα-είναι-ξανά-πε-843797

Τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασε η Ρένα Δούρου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας

Με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε η εκδήλωση με το σύνθημα «Δύναμη Ζωής», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατά την οποία, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για τις εκλογές της 26ης Μαϊου.

Το βίντεο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

«Οι πολίτες πεισμώνουν από τα fake news και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του συνδυασμού της Ρένας Δούρου για τις περιφερειακές εκλογές, ενώ ανατρέχοντας στο 2014 είπε ότι τότε η νίκη της Ρένας Δούρου ήταν η πρώτη από μία σειρά διαδοχικών νικών.

«Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ενότητας και προοπτικής για τους πολίτες της Αττικής. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για την Αττική του 21ου αιώνα, την Αττική που δεν μπορεί και δεν θα επιστρέψει στα χέρια αυτών που τη γονάτισαν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.«Η Ρένα Δούρου θα είναι ξανά Περιφερειάρχης Αττικής», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα». «Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, γνωρίζαμε ότι το βάρος της ευθύνης θα είναι μεγάλο. Γνωρίζαμε ότι δεν ερχόμαστε μόνο για να καταδείξουμε την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια του προηγούμενου καθεστώτος. Αλλά για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», είπε.

«Στην πορεία προς τις εκλογές έχουμε απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα των εκπροσώπων της παλιάς Ελλάδας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε:

«Η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι εργάστηκαν με προσήλωση και αίσθημα ευθύνης για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Αθόρυβα. Στο πεδίο. Όχι από τα γραφεία τους. Εκεί που υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έγιναν μεγάλα βήματα: Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια, προχώρησαν μεγάλα έργα, έγινε ουσιαστικό έργο στην κοινωνική πολιτική, αναδείχθηκε με παρεμβάσεις το πολιτισμικό πρόσωπο της Αττικής, ενώ η Περιφέρεια ήταν εκεί για το σύνολο των Δήμων».

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες , του λαού που μας δίνει μια προοπτική νίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», τόνισε.

«Είμαστε περήφανοι που η συνέπεια και η προσήλωσή μας στις κοινωνικές ανάγκες γέννησε τη συμπόρευση με αυτούς που το σάπιο καθεστώς της παλιάς Ελλάδας δεν τους χωράει πια. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα μαζί μας. Είναι δίπλα μας. Σε μια συμφωνία αρχών και αξιών. Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής, της διαπλοκής, των ημετέρων. Ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει. Ο λαός της Αττικής δεν θα το επιτρέψει. Δεν θα τα καταφέρουν όσο κι’ αν οι κραυγές τους σκεπάζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάταξη της χώρας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες βάζοντας την Ελλάδα μέσα στα μνημόνια, δίπλα στην Ελλάδα που βγήκε από τα μνημόνια. Την οικονομική ασφυξία δίπλα στη σταθερότητα και την ασφάλεια για το μέλλον της οικονομίας. Την εντεινόμενη ύφεση του δίπλα στη διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν πως ήταν η Ελλάδα το 2014 και πως είναι σήμερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis όπου, όπως είπε, «έγινε ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι με το όργιο υπερκοστολόγησης των φαρμάκων που πλήρωνε ο Έλληνας συνταξιούχος… Βγήκαν να μας πουν ότι είναι σκευωρία, ότι θα μας δικάσουν και στο τέλος της ημέρας μας είπαν όχι ότι είναι αθώοι -μακάρι να είναι- αλλά ότι με τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών που έφτιαξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Ακούσαμε ακόμη και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ότι ανάμεσα στα καθήκοντα των υπουργών είναι να εισπράττει τις μίζες. Θέλω να συγκρίνουμε το ήθος, το ύφος και την πρακτική ανάμεσα σε ένα πρόσωπο και μία παράταξη που μιλάει με έργο και ήθος απέναντι σε πρόσωπα και παρατάξεις που μιλάνε με το θεαθήναι και σε πολιτικούς που έχουν στο νου τους πώς θα κάνουν καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή πατώντας στο σκαλοπάτι της αυτοδιοίκησης».

«Η Ρένα Δούρου», είπε ο κ. Τσίπρας, «είχε τη δυνατότητα να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και σε υπουργικό θώκο και να είναι τώρα υποψήφια για την Βουλή ή την ευρωβουλή αλλά έμεινε στην Περιφέρεια και παλεύει για να νικήσει».Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήλθε στον χώρο της εκδήλωσης κατευθείαν από το Ντουμπρόβνικ όπου η Ελλάδα με οκτώ χρόνια καθυστέρησης έγινε μέλος μίας πρωτοβουλίας της Κίνας για συνεργασία με 16 και 17 από σήμερα με την Ελλάδα. χωρών της Κεντρικής Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Μέχρι τώρα η Ελλάδα απουσίαζε γιατί μέχρι πρότινος ήταν το μαύρο πρόβατο. Ο λόγος που δεν μπορούσε να εισπράττει τα θετικά από την γεωπολιτική της θέση και από την σημαντική θέση που έχει το λιμάνι του Πειραιά ήταν ότι η Κίνα είχε υποδεχθεί τους βόρειους γείτονές μας με την συνταγματική τους ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε με την Συμφωνία και η Ελλάδα είναι πλέον μέλος αυτής της πρωτοβουλίας και θα έχει τα ανάλογα κέρδη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας είπε ότι στις εκλογές ο λαός έχει να συγκρίνει το ήθος, το ύφος της διακυβέρνησης της παρούσας κυβέρνησης και των προηγούμενων.

«Πέρα από το έργο και το ήθος μας έχουμε έναν απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι της παλιάς Ελλάδας. Ειδικά όταν αναφέρουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος με τους ίδιους όρους του παρελθόντος. Είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες… Η διαφορά μας από το παλιό πολιτικό σύστημα θα μας δώσει την προοπτική νίκης. Ήμασταν, είμαστε και γινόμαστε η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη του τόπου. Στις 26 Μάη ο λαός της Αττικής θα δώσει νέα εντολή στην Ρένα. Η ετυμηγορία για την Ρένα έχει βγει: άλλα τέσσερα χρόνια Ρένα στο τιμόνι της Αττικής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook