Τσίπρας: Η κατάρρευση Μητσοτάκη οδηγεί ακόμα και σε «κάλπη του κουραμπιέ» τον παγωμένο Γενάρη

τσίπρας-η-κατάρρευση-μητσοτάκη-οδηγε-1548239

Σε κόκκινο προεκλογικό συναγερμό έθεσε το κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, εκτιμώντας ότι τα αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί μπορεί να ωθήσουν τον κ. Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές ακόμα και μέσα στον παγωμένο Γενάρη.

Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν σαφές και διττό: Άμεσα επίσπευση της παρουσίασης των ψηφοδελτίων και των νέων προσώπων, καθώς και του προγράμματος διότι το ενδεχόμενο για «εκλογές του κουραμπιέ», δηλαδή πρόωρες κάλπες ακόμα και λίγες μέρες μετά την αλλαγή του χρόνου, είναι πλέον πιθανό στο σχεδιασμό Μητσοτάκη.

Άμεσα όλος ο κομματικός μηχανισμός να βγει έξω, να είναι δίπλα στους πολίτες που αγωνιούν για το δύσκολο χειμώνα, να μεταφέρει το μήνυμα της «ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης». Για τους μισθωτούς με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, ρύθμιση του διογκωμένου ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις και νέο πτωχευτικό με πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Για τη δραστική μείωση των λογαριασμών με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και πλαφόν. Και φυσικά για την επούλωση των πληγών στη Δημοκρατία από την πιο αντιθεσμική κυβέρνηση που επιχείρησε να μετατρέψει σε θεσμό το παρακράτος.

Πίσω από το ενδεχόμενο «κάλπης του κουραμπιέ» η ηγεσία της Κουμουνδούρου βλέπει την ασφυκτική πίεση που διαμορφώνεται από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την κυβερνητική φθορά από τη σοβούσα κρίση ακρίβειας και τα φαινόμενα τύπου «Πάτση». Η φθορά στην οποία υπόκειται κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί συνθήκες κατάρρευσης σημειώνει αναλυτής της Κουμουνδούρου με ενδελεχή εικόνα των πραγματικών δημοσκοπικών δεδομένων.

Ακριβώς σε αυτήν την τακτική του σκληρού πρέσινγκ εντάσσεται και η πέμπτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες ο κ. Τσίπρας για τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να διαψεύσει εάν μπορεί ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μεταξύ άλλων μέχρι και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, η εισαγγελέας της ΕΥΠ αλλά και ο οικονομικός εισαγγελέας που αρχειοθέτησε τα «αδιευκρίνιστα» των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για τη Novartis.

Από την Κουμουνδούρου, μετά και τις τέσσερις αλλεπάλληλες αρνήσεις του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, επισημαίνουν πως δεν έχει ξαναϋπάρξει στο παρελθόν αντίστοιχη απαξίωση του Κοινοβουλίου, με τον κ. Τσίπρα να σημειώνει πως «κρύβεται γιατί είναι ένοχος και δεν έχει τι να απαντήσει, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων».

Ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί ως εκ τούτου για την αξιωματική αντιπολίτευση νομοτέλεια, καθώς είδηση θα ήταν να τηρήσει τα λεγόμενά του για εξάντληση της τετραετίας και ανάληψη του πολιτικού κόστους από το δύσκολο χειμώνα, όπως σημείωνε το καλοκαίρι σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. «Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι δε μπορεί άλλο να σταθεί. Για πόσο θα κρύβεται από τη Βουλή» τόνισε ο κ. Τσίπρας ενώπιον των οργάνων του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένοι εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης είναι σε τόσο δεινή θέση που δεν αποκλείουν στο σχεδιασμό του να είναι να μην ανοίξει εκ νέου η Βουλή μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, προκειμένου να μην αναγκαστεί σε δημόσια απολογία για τις αποκαλύψεις.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία «λύτρωση και όχι αιφνιδιασμό» και φρόντισε να «επιστρέψει» τον χρησμό του Σαββάτου του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση αν ο ίδιος «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή». «Αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής «Πάτσηδες», τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook