Τσίπρας για τα νέα μέτρα: «Αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα» | Video

τσίπρας-για-τα-νέα-μέτρα-αν-δεν-αλλάξο-1176843
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας και τα «έξυπνα μέτρα», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

«Το ξέρετε ότι έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown ολόκληρης της Ευρώπης;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι ενώ διανύουμε τον πέμπτο μήνα lockdown, τα κρούσματα αγγίζουν τα 3000 τη μέρα και το ΕΣΥ στην Αττική είναι υπό κατάρρευση με πληρότητα 100%.

«Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν πέντε συνεχόμενους μήνες λοκντάουν. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Κάτι δεν κάνουμε καλά. Δεν μπορεί να συνεχίζετε διαρκώς να δίνετε συγχαρητήρια στον εαυτό σας, ενώ έχουν καταστραφεί η δημόσια υγεία, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η οικονομία» τόνισε.

«Αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο και συνεχώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μια κρύο μια ζέστη, η στάση της κυβέρνησης. Μέχρι και προηγούμενη εβδομάδα αυτό που έβγαινε από δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν ότι σε λίγο ανοίγουμε. Και τώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβρη» παρατήρησε.

«Πυρά» για την αναδιάταξη του ΕΣΥ

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια, μία ημέρα αφότου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι περιορίστηκαν στην πραγματικότητα στην ένταξη του στρατιωτικού νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ στη μάχη. «Το δημόσιο κάνει δώρο στο δημόσιο;» αναρωτήθηκε. «Να αγγίξετε μια φορά τους ιδιώτες» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν ανέγγιχτες και Covid-free.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον κωδικό 6 για τη σωματική άσκηση, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πότε η κυβέρνηση είχε επιτρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις «όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε ανέμελος ποδηλατάδα στην Πάρνηθα χωρίς μέτρα προστασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις αλλαγές στον κωδικό 4, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα στέλνει αστυνομικούς να συνοδεύουν όσους πηγαίνουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, για να διαπιστώνουν εάν λένε αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε το περιβόητο γλέντι στην Ικαρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξεσήκωσε την κοινωνία.

Αναφέρθηκε δε στην απάντηση του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου προχθές, που υποστήριξε ψευδώς ότι όταν έγινε το γλέντι στην Ικαρία δεν υφίστατο διάταξη που να απαγορεύει το ζήτημα επισκέψεων σε οικίες. «Μα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;» σημείωσε και κατέθεσε στα πρακτικά το απόσπασμα από την εφημερίδα της κυβέρνησης που όριζε ρητά ότι απαγορεύονται αυτές οι επισκέψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook