Τσίπρας για Νομική Πάτρας: Η ΝΔ κλείνει τα δημόσια πανεπιστήμια, για να ανοίξουν ιδιωτικά

τσίπρας-για-νομική-πάτρας-η-νδ-κλείνει-878268

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καυτηρίασε από την κυβέρνηση την απόφαση για την κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, αναφέροντας «πως δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Nομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η «κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (12/07), η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ανακοίνωσε μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα ανακληθεί η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας, δείτε ΕΔΩ. Βασικό μέλημα, όπως είπε, είναι να γεφυρώσει η κυβέρνηση την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Η χώρα μας δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική Σχολή» ξεκαθάρισε.

Η δημιουργία νομικής σχολής στην Πάτρα είχε ψηφιστεί σε νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, που αφορούσε, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ. Νομοσχέδιο που η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει την απόσυρσή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook