Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή συνομοσπονδία

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας” κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία” σε παρέμβασή του με φόντο τη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο ίδιος, αντέτεινε πως είναι “αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα”.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Α. Τσίπρα αναφέρει:

“Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα.

Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία”

Πηγή: capital.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠοιοι δικαιούνται επιστροφή του Τέλους Ταξινόμησης
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Πόσο κινδυνεύουμε από τις επιφάνειες – Πότε χρειάζεται απολύμανση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ