Τσίπρας: Για κάθε πολίτη που θα διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και θα χάνει τη ζωή του, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο

τσίπρας-για-κάθε-πολίτη-που-θα-διασωλη-1261248

Η κυβέρνηση με επιπόλαιη στρατηγική έδωσε μήνυμα χαλαρότητας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η αποτυχία στον εμβολιασμό οφείλεται στο έλλειμμα εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη – δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες. Γιατροί σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να επιλέγουν ποιους ασθενείς θα εισάγουν στις ΜΕΘ και αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Είχε δύο χρόνια να ενισχύσει το ΕΣΥ, δύο χρόνια να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και δεν έκανε τίποτα. Για κάθε πολίτη που θα διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και θα χάνει τη ζωή του, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε όλο αυτό το διάστημα υπευθυνότητα και αναγνώρισε την πολύ δύσκολη πραγματικότητα, δίνοντας την απαραίτητη συναίνεση -τη μέγιστη δυνατή- σε μια κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως ενδιαφέρεται μονάχα, την ώρα που όλοι εμείς μετράμε κρούσματα και θανάτους, να μετράει ψήφους.

Αντί να σκύψει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο και να αναμετρηθεί με τις ευθύνες τους προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν υγειονομικούς και εθνικούς σαμποτέρ.

Αντί να επιδιώκει σε μια κρίσιμη στιγμή αγωνίας και φόβου την ενότητα της κοινωνίας και τη στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο των ενόχων: Το διχασμό.

Αντί να συζητήσει, να ακούσει, έχει καταληφθεί από το επικίνδυνο αίσθημα της καταδίωξης. Αποδείχθηκε με το χθεσινό του διχαστικό παραλήρημα και την αλαζονική και αλλοπρόσαλλη στάση του ότι δεν διαθέτει στοιχειώδη ευαισθησία και στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης.

Ως εδώ, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Είναι καιρός η πλειοψηφία της δημοκρατικής λογικής και της κοινωνικής ευθύνης να του δείξει την έξοδο. Αν δεν μπορεί και δεν θέλει να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να πεθαίνουν αβοήθητοι και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

Έχει ευθύνες, οφείλει να τις αναλάβει, οφείλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Αν δεν μπορεί, ας το αφήσει να τις πάρουμε εμείς.

Ευθύνες έχει η κυβέρνηση και στο ζήτημα της ακρίβειας. Ο κόσμος βλέπει τους λογαριασμούς να φουσκώνουν με το ίδιο εισόδημα. Το να εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης κάθε δύο μήνες επιδοματικές ενισχύσεις, δείχνει την ανεπάρκεια και την προχειρότητα. Δεν μπορείς να μην κατανοείς το μέγεθος της κρίσης. Είναι ψίχουλα τα 9 ευρώ, που έγιναν 18 ευρώ και τώρα 30 ευρώ μπροστά σε αυξήσεις των 150 – 200 ευρώ. Δίνει ασπιρίνη σε έναν βαριά άρρωστο.

Δεν μπορεί πάλι να λέμε ότι φταίει η διεθνής ενεργειακή κρίση για όσα συμβαίνουν στο εισόδημα των νοικοκυριών, γιατί πάλι είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στην τιμή του ρεύματος. Η ΔΕΗ σταμάτησε να λειτουργεί με κριτήριο το κοινωνικό όφελος και παίζει στον ανταγωνισμό για αύξηση της τιμής του ρεύματος αντί να τη συγκρατεί.

Ο κόσμος βλέπει τον κατώτατο μισθό να παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από πριν μία δεκαετία. Εδώ και τρία χρόνια, μετά την αύξηση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ύψους 11%, δεν έχει αυξηθεί ούτε 0,5%. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε αύξηση 2%, δηλαδή 50 λεπτά σε ημερήσια βάση. Πρόκειται για κοροϊδία.

Γιατί δεν προχωρά σε ριζικές τομές όπως αυτές που προτείναμε, όπως στην ριζική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα; Γιατί δεν κάνει αύξηση κατώτατου στα 800 ευρώ; Γιατί δεν δίνει ουσιαστικές επιδοτήσεις και δεν παρεμβαίνει στην πηγή των ανατιμήσεων με τη ΡΑΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να σπάσει το καρτέλ, αλλά επιδοτεί την αισχροκέρδεια;

Και είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει την κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά και λειτουργεί με απίστευτη προχειρότητα και μας φορτώνει με ψέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook