Τσίπρας για European Super League: Η απληστία των ισχυρών και του χρήματος

Για απληστία των ισχυρών κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη δημιουργία της κλειστής ποδοσφαιρικής λίγκας, European Super League.

Η κίνηση δώδεκα ισχυρών και πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων και η απόσχισή τους από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς θεσμούς επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, την αρχή που καθοδηγεί κάθε πτυχή του κόσμου μας. «Η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος».

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

«Με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν καθοδηγεί μόνο το ποδόσφαιρο αλλά σχεδόν κάθε πτυχή του σημερινού κόσμου. Η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος.

Πρόκειται για την ίδια αρχή που η επικράτησή της με τις πατέντες και τα «παιχνίδια» των εμβολίων προκαλεί χιλιάδες θανάτους.

Την ίδια αρχή που καταδικάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την απόγνωση, ενώ η ελίτ πολλαπλασιάζει τα κέρδη της.

Την ίδια αρχή που καταστρέφει το περιβάλλον, τη φύση, τη γη, με τις ασύδοτες πρακτικές που επιβάλλει.

Την ίδια αρχή που υπονομεύει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι των κερδών.

Συνεπώς, το θέμα σήμερα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ο κόσμος που ζούμε. Ο κόσμος που οφείλουμε να αλλάξουμε.

Πολεμώντας την απληστία με τη συμμετοχή και τη δημοκρατία. Στην καθημερινότητά μας, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στο ποδόσφαιρο. Παντού!

Να μην αφήσουμε τις τύχες μας και τον κόσμο στα χέρια εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τη ζωή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ