Τσίπρας: Φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι

τσίπρας-φέρνουμε-νομοθετική-ρύθμιση-1264842
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί, τονίζει με νόημα ο Αλ. Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης, με τον εργασιακό του νόμο, έδωσε δώρο στις μεγάλες εταιρείες – πλατφόρμες, τη δυνατότητα να μετατρέψουν τους εργαζόμενούς τους από μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δηλαδή εργαζόμενους – σκλάβους χωρίς ασφάλεια, χωρίς αργίες, χωρίς δώρα, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Faceebook, ο οποίο συνεχίζει:

«Γιατί αυτό είναι το σχέδιό του για την εργασία.

Γιατί κυβερνά με μόνο γνώμονα τα κέρδη λίγων και ισχυρών.

Σήμερα όμως ένα ποτάμι αξιοπρέπειας πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.

Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί.

Διεκδικώντας αξιοπρέπεια και το αυτονόητο δικαίωμα, όταν έχουν ένα εργατικό ατύχημα, να μη μένουν χωρίς εισόδημα αυτοί και οι οικογένειές τους.

Έχω δεσμευθεί για την άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Ωστόσο, επειδή η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό της και τη γενική κατακραυγή ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν ευθύνεται ο νόμος της για αυτή την αθλιότητα, την προκαλώ να αποδείξει στην πράξη όσα λέει.

Και να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε στη Βουλή, η οποία και θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή».

«Ιδού η Ρόδος…», καταλήγει δηκτικά ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα σήμερα (22/9), ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στην Αθήνα, Νάσος Ηλιόπουλος, είχε επίσης διαμηνύσει πως, «από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα κατοχυρωθεί ότι η εργασία σε αυτούς τους κλάδους θα είναι μισθωτή εργασία και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να σε βαφτίσει αυτοαπασχολούμενο σε μια νύχτα».

Δείτε τη δημοσίευση του Αλέξη Τσίπρα:

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook