Τσίπρας: Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στο κράτος της Δεξιάς | Video

τσίπρας-επιβεβλημένη-η-συστράτευση-τ-965636

Kάλεσμα ενότητας για την συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης στo Divani Caravel.

«Επιχειρούμε να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα το οποίο να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας. Έχουμε κάνει σημαντικά και θαρραλέα βήματα. Προχωρήσαμε στην ΚΕΑ και εγκρίναμε τη νέα διακήρυξη και με ανοιχτό δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στις γραμμές μας ξεκινήσαμε μια μεγάλη πορεία προς τους πολίτες, ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία σήμερα έχουμε ανάγκη από μια νέα αριστερά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα εν κινήσει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας και για το «δάνειο» στήριξης που έλαβε την περίοδο των μνημονίων από τις προοδευτικές δυνάμεις και το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

«Η νέα δεξιά με την μιντιακή υπεροπλία δεν μπορεί πια, να κρύβεται» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι είναι «επιβεβλημένη η δημοκρατική αντίσταση, η προοδευτική συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων, εδώ και τώρα».

Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην καταπίεση και τις προσβολές των νέων παιδιών που ξεγυμνώνονται με πρωτοφανή τρόπο από τους πραιτωριανούς του δόγματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, νόμου και τάξης.

Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα και ας μην έχουμε μνημόνια, την επέλαση των γαλάζιων παιδιών, με το νεποτισμό του κράτους της δεξιάς.

Είναι επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια σε μια παθητική και αμήχανη εξωτερικής πολιτικής, στη θέση της δικής μας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα.

Ο τελευταίος που μπορεί να μας εγκαλεί είναι ο κ. Μητσοτάκης που έκανε μικροπολιτική με μείζονα εθνικά θέματα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Στόχος μας είναι ένας μεγάλος, ανοικτός, δημοκρατικός φορέας, μια σύγχρονη, δημοκρατική κυβερνώσα Αριστερά που θα δουλέψει για την συγκρότηση ενός συνεκτικού προγράμματος προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες της ειδικότερα την έξοδο από τα μνημόνια και την νέα εποχή που έφερε στη χώρα.

«Δεν είχαμε απέναντι μόνο τους δανειστές, είχαμε απέναντι και τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη που φώναζε βάστα Γερουν γερά» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο δρόμος της δεξιάς οπισθοδρόμησης είναι ένας δρόμος αδιέξοδος.

Είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να πέσει η δεξιά αλλά είναι αναγκαίο ένα σχέδιο συνεκτικό προοδευτικό για το μέλλον της χώρας.

Σας καλώ να παλέψουμε μαζί και να κερδίσουμε το στοίχημα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική συμμαχία να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς της εποχής μας.

Ένα κόμμα ανοικτό και δημοκρατικό όπου η διαφωνία θα είναι πλούτος και η δημοκρατία αναντίρρητη αρχή, ένα κόμμα συλλογικό που οι ηγέτες του δεν θα επιβάλλονται από τους μηχανισμούς αλλά από την ικανότητά τους να πείθουν.

Τα ρεύματα ιδεών δεν μπορούν να συγκροτούνται στην βάση της πολιτικής καταγωγής αλλά στην βάση της πολιτικής πρότασης. Το εγχείρημα μας γίνεται ήδη αντικείμενο συζήτησης στο εξωτερικό. Η δική μας Αριστερά οφείλει να είναι κόκκινη αλλά και πράσινη. Να υπερβούμε τον καπιταλισμό -πριν εκείνος υπερβεί με την αφαίμαξη των πόρων και την κλιματική αλλαγή- τον πλανήτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του με ένα μήνυμα ελπίδας για την επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά. “Θα κερδίσουμε το στοίχημα του μετασχηματισμού, της ανασυγκρότησης και σίγουρα θα έρθει μια νέα μεγάλη αλλαγή πολύ πιο σύντομα από ότι περιμένουμε” ενώ καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Caravel.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook