Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε στον Μητσοτάκη να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους | Video

«Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η μάχη για τα εργασιακά θα είναι η “μάχη των μαχών” με την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούν να γίνουν λάστιχο οι ζωές των εργαζομένων για την αύξηση κερδών των ελίτ. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο χωρίς δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους».

«Υποχρεώνουν τους νέους να εργάζονται με πενιχρή αμοιβή και απαράδεκτες συνθήκες, ή να βλέπουν τα όνειρα και τη ζωή τους να λιμνάζουν στην ανεργία. Ο κ. Μητσοτάκης για να ξεπληρώσει τις προεκλογικές του υποχρεώσεις οδηγεί τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την παρέμβασή του τόνισε ότι η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορά τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, αφορά κάθε μορφή εργασίας και ιδιαίτερα αφορά τους νέους ανθρώπους και την προοπτική τους.

«Αυτούς που από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ρίξει στον Καιάδα.

Θέλω λοιπόν ευθύς εξαρχής να σας πω ότι σήμερα δε σας κάλεσα απλά για να ανταλλάξουμε θέσεις αλλά για να πάρουμε θέσεις. Να πάρουμε θέσεις μάχης.

Διότι η κυβέρνηση αποφάσισε – παρά το ότι είμαστε ακόμη στη κορύφωση του δράματος της πανδημίας- να κηρύξει το πόλεμο στην εργασία, δηλαδή τον πόλεμο στη κοινωνική πλειοψηφία. Και όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις.

Όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες. Αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο».

Σήμερα λοιπόν, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σας κάλεσα για να πάρουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.

Τις ζωές που δε μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιών ελίτ».

«Η κυβέρνηση έχει χρέη σε τράπεζες και μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει χρέη όχι μονάχα στις τράπεζες, αλλά και σε μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια.

«Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι αυτές τις προθέσεις για τη διάλυση της εργασίας και τη ταπείνωση των μισθών, τα τζάκια αυτά δεν τις έχουν εκφράσει τώρα. Τις έχουν επιχειρήσει χρόνια τώρα με αφορμή τα μνημόνια και σύμμαχο τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.

Γνωρίζαμε επίσης ότι η πανδημία θα αφήσει ανοιχτές κερκόπορτες, με τη καθιέρωση της τηλεργασίας που είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορεί να ελέγχει κανείς το χρόνο εργασίας και τις υπερωρίες.

Αυτό που δε γνωρίζαμε ήταν ο κυνισμός με τον οποίο ο κος Μητσοτάκης, θα επιχειρούσε να αξιοποιήσει τη πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας και τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα, που είχε υποσχεθεί και προεκλογικά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Εμείς πολύ απλά θέλουμε σήμερα να τον προειδοποιήσουμε να το ξανασκεφτεί. Και να μην επιχειρήσει να καταθέσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Εντάσσοντάς το μάλιστα και στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε κάθε περίπτωση αν νομίζει ότι επειδή έχει τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ με το μέρος του θα καταφέρει να κρατήσει σε ύπνωση τους εργαζόμενους και τους νέους ανθρώπους, όταν απειλείται η ίδια η καθημερινότητα και η ζωή τους, κάνει λάθος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Παράπονα από τους κατοίκους των Παχιανών για την κατάσταση με τα σκουπίδια | Photos
Επόμενο άρθροDelivery: Αλλάζουν οι συνθήκες εργασίας με το νέο νομοσχέδιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ