Τσίπρας από τα Χανιά: «Η Κρήτη τη στιγμή της ήττας ήταν κάστρο απόρθητο» | Video + Photos

τσίπρας-από-τα-χανιά-η-κρήτη-τη-στιγμή-940583

Επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Μουρνιές στα Χανιά, ζητώντας παράλληλα την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του στην εξουσία. Κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια διεύρυνσης του Σύριζα τονίζοντας: «Θέλουμε να φτιάξετε τις δικές σας οργανώσεις για να φτιάξουμε μαζί το πρόγραμμα της επόμενης διακυβέρνησης.»

Ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε πως «κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια να συναντήσουμε τον κόσμο που οκτώ χρόνια τώρα μας στηρίζει, δίνει τις μάχες στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχες πολλές φορές ιστορικής σημασίας, με νίκες μεγάλες και με ήττες -έτσι είναι η ζωή έχει και νίκες έχει και ήττες, έχει ανηφόρες έχει και κατηφόρες- να συναντήσουμε αυτόν τον κόσμο και να του πούμε ότι «κοίτα να δεις, εμείς δεν θέλουμε να είσαι απλά ψηφοφόρος και χειροκροτητής στις συγκεντρώσεις, θέλουμε να μοιραστούμε την ευθύνη, να συγκροτήσουμε μια μεγάλη, πλειοψηφική παράταξη, της προόδου, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς»».

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: Σάς καλούμε να πάρετε στα χέρια σας την προοπτική ενίσχυσης του Σύριζα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του και του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε οτι οι προσδοκίες που δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση ήταν πολλές, καθώς «ενώ πριν έλεγαν πως θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη, από τον προϋπολογισμό όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.»

Μίλησε για βαθιά επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, από την κυβέρνηση ενώ για την οικονομική πολιτική είπε πως είναι στοχευμένα μεροληπτική για την ελίτ, επισημαίνοντας πως κεντρικοί άξονες της ήδη έχουν διαψευστεί.

Έκανε αναφορά στην συμφωνία των Πρεσπών, που ενώ οι σημερινοί κυβερνώντες όπως είπε «την κατήγγειλαν νωρίτερα, τώρα λένε πως θα την τηρήσουν.» Μάλιστα και με αφορμή της πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Τσίπρας είπε πως ο Πρωθυπουργός τώρα είναι εγκλωβισμένος καθώς πλέον φοβάται το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας και η εξουσία να περιέλθει στο κόμμα του δικού του χώρου το οποίο ενδεχομένως να ακυρώσει τη συμφωνία κάτι που ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί.

Έκανε λόγο για τα ειδικά δικαστήρια και είπε πως δεν τον περιλαμβάνουν γιατί αυτοί που τα επιδιώκουν είναι δειλοί και φοβούνται πως θα γίνουν περίγελος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σχολίασε, ακόμη, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε την οικονομία σε πολύ καλύτερη κατάσταση»από ότι την παραλάβαμε και τώρα μπορούν να κάνουν φοροελαφρυνσεις.»

Για την προκήρυξη των προώρων εκλογών είπε πως δεν μπορούσαμε να θέσουμε υπό αμφισβήτηση το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Σημείωσε οτι αφού η ευρωπαϊκή κάλπη έδωσε αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικό.

Η περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού θα συνεχιστεί το απόγευμα στα Σφακιά.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Τσίπρας από τα Χανιά: «Η Κρήτη τη στιγμή της ήττας ήταν κάστρο απόρθητο» | Video + Photos

  1. Μια ομπρέλα, 2 τραπεζάκια καφενείου, μια τσικουδιά, μερικές μασελα τέως γιαγιαδες και τα ………..παλικάρια του ……κάστρου!
    Ταινία του φόνος Φιλμ θα μάζευε περισσότερους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook