Τσίπρας από Ηράκλειο: Τον ΒΟΑΚ θα τον φτιάξουμε εμείς και χωρίς διόδια για τους Κρητικούς

τσίπρας-από-ηράκλειο-τον-βοακ-θα-τον-φτ-1253000

Για το όραμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Κρήτη αλλά και τα έργα που έκανε ως κυβέρνηση μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, από το Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στον ΒΟΑΚ τονίζοντας πως η δική του παράταξη, θα είναι αυτή που εν τέλει θα ολοκληρώσει το μεγάλο αυτό έργο και μάλιστα, χωρίς διόδια για τους Κρητικούς. Κι αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο της Κρήτης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι ευτυχής που επί των ημερών μας και χωρίς τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης βάλαμε σε ράγες τον ΒΟΑΚ.

Χάραξη, απαλλοτριώσεις, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκήρυξη διαγωνισμών για μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση. Ξεκαθαρίζοντας ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί έως το 2025 και ξεκαθαρίζοντας και κάτι ακόμα: Θα ολοκληρωνόταν χωρίς διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης.

Και παρά τα ψέματα δύο ετών, η συκοφαντία ότι δήθεν όλα αυτά που κάναμε εμείς ήταν γραμμένα στο γόνατο και την καθυστέρηση, ήρθε η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με μια φιέστα να μας παρουσιάσει το σχεδιασμό που εμείς δρομολογήσαμε, με μόνα νέα στοιχεία την καθυστέρηση και βεβαίως ότι το έργο θα έχει διόδια και για τους πολίτες του νησιού» είπε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συνέχισε:

«Φίλες και φίλοι, το λέω εδώ και να το θυμάστε, βεβαίως έτσι όπως το κάναμε δε θα γίνει το ’25, θα γίνει πολύ αργότερα, ενδεχομένως και το ’29, θα εξαρτηθεί από το πόσο θα μείνουν στη διακυβέρνηση. Αλλά να το θυμάστε, εμείς θα είμαστε αυτοί που και πάλι θα ολοκληρώσουμε αυτό το μεγάλο έργο, για την Κρήτη.

Και να ξέρετε ότι εμείς δε πρόκειται να δεχθούμε οι Κρητικοί να πληρώνουν διόδια. Το χρωστάμε στη Κρήτη και στους κατοίκους της, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαν αυτό το μεγάλο έργο υποδομής, το χρωστάμε ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο της Κρήτης

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής στην Κρήτη. Δύο «πληγές» που μετρά το νησί από την αρχή της πανδημίας.

«Η Κρήτη είναι και η περιφέρεια της χώρας που χτυπήθηκε πολύ βαριά από τη πανδημία. Γιατί ακόμη και στα χρόνια των μνημονίων η Κρήτη είχε αποκούμπι είτε στον τουρισμό με τη μεγάλη και διαρκή του άνοδο είτε στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Τώρα όμως χτυπιέται αλύπητα εκτός από το τουρισμό και ο πρωτογενής τομέας. Η κυβέρνηση άφησε αβοήθητους και αστήρικτους κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική κατηγορία.

Και είναι αναγκαίο όσο ποτέ θα έλεγα, ένα έκτακτο σχέδιο ενίσχυσής τους όπως έχουμε προτείνει από την αρχή της κρίση, ενάμιση χρόνο τώρα.»

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, όραμα της παράταξής του είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

«Σε κάθε περίπτωση, όραμά μας για τη Κρήτη, είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής.

Είναι η ενίσχυση των υποδομών, η Πράσινη Μετάβαση και η στροφή σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό που θα σέβεται τη φέρουσα ικανότητα του νησιού και θα αφήνει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στο ΑΕΠ της Κρήτης.

Και τα λόγια μας ξέρετε, δεν είναι λόγια του αέρα, καθώς στα χρόνια της διακυβέρνησής μας, παρά τις χειρότερες δυνατές δημοσιονομικές συνθήκες, αφήσαμε πίσω μας έργο.» δήλωσε και συνέχισε: «είναι η ενίσχυση των υποδομών, η Πράσινη Μετάβαση και η στροφή σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό που θα σέβεται τη φέρουσα ικανότητα του νησιού και θα αφήνει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στο ΑΕΠ της Κρήτης.

Δήλωσε τέλος ευτυχής για την τήρηση της υπόσχεσης του προς τον δήμαρχο Ηρακλείου πριν τρία χρόνια και το γεγονός πως δρομολογήθηκε το έργο για το υδρευτικό δίκτυο της πόλης, τη μεταβίβαση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, και το στέγαστρο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

«Είμαι ευτυχής που οι υποσχέσεις που έδωσα για παράδειγμα στο Δήμαρχο της πόλης σας, όταν τον συνάντησα πριν από τρία χρόνια, στα τρία αιτήματά που μου έθεσε ως Πρωθυπουργός τότε, οι υποσχέσεις δρομολογήθηκαν. Το υδρευτικό δίκτυο της πόλης, η μεταβίβαση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, το στέγαστρο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Είμαι επίσης ευτυχής που επί των ημερών μας εξασφαλίστηκε ο δημόσιος χαρακτήρας του Λιμανιού της πόλης κι ο Οργανισμός Λιμένα έγινε και πάλι κερδοφόρος, αν και τώρα μαθαίνω ότι θέλουν να τον ιδιωτικοποιήσουν.

Είμαι επίσης ευτυχής που επι των ημερών μας δρομολογήθηκε, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε, μετά από περιπέτεια σχεδόν 16 χρόνων, ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσσαράς.

Είμαι ευτυχής που ξεκινήσαμε από το μηδέν αλλά ωριμάσαμε το έργο, προκηρύξαμε διαγωνισμό, αναδείξαμε ανάδοχο, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και έτσι μπήκε σε ράγες το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για το νησί, το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Είμαι ευτυχής για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τη κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, της λεγόμενης «μεγάλης διασύνδεσης», την ξεκολλήσαμε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και το έργο βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης. Αλλά σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε και τη λεγόμενη «μικρή διασύνδεση», Κρήτης – Πελοποννήσου, έργο που εντάσσει τη Κρήτη στο εθνικό ενεργειακό σύστημα.

Και τα δύο έργα ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια του νησιού και αποτελούν το πρώτο βήμα για τη Πράσινη Μετάβαση.» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Τσίπρας από Ηράκλειο: Τον ΒΟΑΚ θα τον φτιάξουμε εμείς και χωρίς διόδια για τους Κρητικούς

  1. Μην παίρνεις όρκο σε πιστεύουμε …Όπως έσκισες τα μνημόνια, κατάργησες τον ενφια πήρες πίσω τα αεροδρόμια αύξησες συντάξεις και κατώτερο μισθό αλλά και τόσα άλλα που είχες υποσχεθεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook