Τσίπρας από Ακράτα: Ξεκινάμε το εγχείρημα για το κόμμα της νέας εποχής | Video

τσίπρας-από-ακράτα-ξεκινάμε-το-εγχείρ-937458

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης και αναφορές στο νέο εγχείρημα που ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει “το κόμμα της νέας εποχής”, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ακράτα, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι με την επίσκεψή του στην περιοχή, εγκαινιάζει «μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ’ αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις” και περιέγραψε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ: «να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, όχι το κόμμα που σε τραβάει από το μανίκι, ούτε το κόμμα στο οποίο έμπαιναν παλιά κάποιοι μέσα προκειμένου να προσδοκούν την επόμενη μέρα κάποιο διορισμό. Πάνε αυτές οι εποχές. Αλλά το κόμμα εκείνο που συλλογικά και δημοκρατικά και συμμετοχικά θα λειτουργεί και θα μπορεί να ανατροφοδοτεί την ηγεσία με γνώση και με εφόδια προκειμένου να ακολουθήσει μια πολιτική που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας”.

Αυτή, όπως είπε, είναι η πιο δύσκολη για τον ίδιο προσωπικά προσπάθεια: «Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό”. “Έναν στόχο να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%. Ένα κόμμα, όμως, το οποίο επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο, για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας”, όπως είπε. Αυτός ο στόχος, τόνισε, είναι δύσκολος, “αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο για όλους μας να προσπαθήσουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής που, όχι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές, αλλά να κυβερνήσει για πολλά, πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντοτε η πλειοψηφία ήταν δημοκρατική και προοδευτική”.

Με διάθεση αυτοκριτικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι: “βρεθήκαμε με την απειρία μας, την πίστη μας όμως στις δυνάμεις μας και την εντιμότητά μας, να διαχειριστούμε την πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Κάναμε και λάθη, είχαμε και παραλήψεις. Όμως, στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι σε αυτή την ευθύνη”.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook