Τσίπρας: Αδιανόητα τα μέτρα – Έχετε φάει και τα πόμολα

τσίπρας-αδιανόητα-τα-μέτρα-έχετε-φά-1123529

Ένα νέο τρόπο για να επικοινωνεί τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα θέματα έχει βρει ο Αλέξης Τσίπρας

Καθημερινά πλέον βρίσκεται στο γραφείο του στην Βουλή και παρεμβαίνει σε όλα τα νομοσχέδια απαντώντας παράλληλα και στα θέματα της επικαιρότητας.

Χθες και με αφορμή την συζήτηση που έγινε για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα υποτιθέμενα «έξυπνα μέτρα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ποια έξυπνα μέτρα; Μου θυμίζουν την παροιμία “κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι”» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να λαμβάνονται τέτοια μέτρα την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται τέσσερις μήνες σε συνεχές lockdown.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ουσιαστικές πρωτοβουλίες όπως η επίταξη των ιδιωτικών κλινών, η αξιοποίηση ιδιωτών ιατρών, η ενίσχυση των ΜΜΜ και η διενέργεια ελέγχων στους χώρους εργασίας ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι έρχεται ένα δύσκολο εικοσαήμερο.

Κριτική για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς

Καταδίκασε ακόμα τα φαινόμενα εμβολιασμού γαλάζιων στελεχών εκτός σειράς που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας κάνοντας λόγο για νοοτροπία ανηθικότητας και «οίησης» την οποία βλέπει ο ελληνικός λαός. Ειδικότερα, έφερε ως παράδειγμα τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο που πήγε στη Χάλκη για να εμβολιαστεί εκτός σειράς, τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, που ομολόγησε ότι παραβίασε τη σειρά του εμβολιασμού, τους αντιδημάρχους του Δήμου Καλλιθέας που έκαναν το ίδιο. Ακόμα αναφέρθηκε και στα 24 γαλάζια στελέχη του Κέντρου Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη τα οποία εμβολιάστηκαν παράτυπα παίρνοντας τη σειρά από παιδιά με αναπηρία.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την αναστολή της κατεδάφισης παρανόμων κτισμάτων στον Αιγιαλό διερωτήθηκε αν σχετίζεται με εκλογικούς σχεδιασμούς. «Σκοπεύει ο πρωθυπουργός να πάει σε εκλογές διαφυγής από το τσουναμι που έρχεται και που αυτός δημιούργησε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία να κάνετε εξυπηρετήσεις με χυδαίο πελατειακό τρόπο;» ρώτησε καταγγέλλοντας τη σχετική διάταξη.

«Έχετε φάει και τα πόμολα»

Επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της ΓΓ αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου γιατί όπως είπε έχει κάνει σωρεία απευθείας αναθέσεων.

Επισήμανε μάλιστα ότι πολλές από αυτές τις αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που είτε ιδρύθηκαν την τελευταία στιγμή, είτε δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο. Πιο συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι η κυρία Νικολάου έδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαριότητας με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που ασχολείται με «διοργάνωση συνεδρίων» και η οποία άλλαξε δραστηριότητα στο ΓΕΜΗ μόλις μία ημέρα προ της απευθείας ανάθεσης.

Επίσης σημείωσε ότι «η κυρία Νικολάου έδωσε 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020 και η οποία κατέθεσε προσφορά στις 30 Μαρτίου και ανέλαβε την επόμενη ημέρα την προμήθεια. Επίσης η ίδια Γενική Γραμματέας έδωσε 300.000 ευρώ για μέσα ατομικής προστασίας σε εταιρεία που εμπορεύεται «τρόφιμα και ποτά». Ακόμη έδωσε 47.000 ευρώ για ανάγκες των φυλακών σε εταιρεία που κατασκευάζει «αμορτισέρ αυτοκινήτων» και 229.000 ευρώ σε επιχείρηση που εμπορεύεται καρναβαλικές στολές.

Επιπλέον η κυρία Νικολάου έδωσε 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου με τιμή μονάδας 17,5 ευρώ την περίοδο που άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προμηθεύονταν το ίδιο ακριβώς προϊόν στη μισή τιμή δηλαδή με 8,85 ευρώ. «Θα βάλετε φρένο στην κυρία Νικολάου; Έχετε φάει και τα πόμολα πια».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook