Τσαβούσογλου προς Μητσοτάκη: Εμείς αποφασίζουμε πού και πότε θα πάμε

τσαβούσογλου-προς-μητσοτάκη-εμείς-απ-1055416

Με επιθετικό τόνο απάντησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών στα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Τουρκία και συγκεκριμένα στην αποστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι η Ελλάδα περιμένει την ημέρα αυτούς που λένε ότι θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ. «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ρωτήθηκε από δημοσιογράφους  εάν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με την Ελλάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και απάντησε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, αλλά ούτε και σχετική πρωτοβουλία.  Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία θα κάνει… ό,τι θέλει και ότι «δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια». Η επιτυχία της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή τρελαίνει την Ελλάδα. Όπως είπε η δυσφορία της Ελλάδας πηγάζει από το γεγονός ότι η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στα διεθνή δρώμενα τον τελευταίο καιρό.

«Για άλλη μια φορά, έχουμε γίνει μια σημαντική χώρα όσον αφορά την επισιτιστική και την ενεργειακή ασφάλεια. Ξεκινήσαμε με την COVID-19, όπου γίναμε ένα ασφαλές κέντρο εφοδιασμού. Ως αποτέλεσμα, η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή τρελαίνει την Ελλάδα. Η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία γι’ αυτόν τον λόγο. Επίσης, η Ελλάδα αναδεικνύει συνεχώς θέματα, όπως τη μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις, με αποτέλεσμα την έλευση Ρώσων τουριστών στην Τουρκία. Φαίνεται ότι νιώθουν πολύ άβολα με αυτό και γι’ αυτό κάνουν τέτοιες φθηνές κινήσεις», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα ενοχλήθηκε που η Τουρκία έχει λάβει σημαντικό ρόλο. «Πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη στην συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών δικαιοδοσίας. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας. Εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν τα πλοία της Ελλάδας των ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο. Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα. Για αυτό η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Οι παρενοχλήσεις, το κλείδωμα (με τα ραντάρ) είναι κάποια από αυτά τα παραδείγματα. Επιπλέον η Ελλάδα αναφέρει συνεχώς ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις και το θέμα τουριστών που έρχονται στην Τουρκία. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ ενοχλημένοι και για αυτό», είπε.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook