Τσαλαπάκης για μετατροπή σχολείων: Πιέζουν ασταμάτητα, δεν σέβονται εκπαιδευτικούς και μαθητές

τσαλαπάκης-για-μετατροπή-σχολείων-πι-1161978

Στον Zarpa Radio 89,6 και την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από την μετατροπή του 7ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου Χανίων σε πρότυπες ή πειραματικές:

«Οι πιέσεις δεν έχουν σταματήσει, μετά τις ανακοινώσεις των βουλευτών, Βασίλη Διγαλάκη και Ντόρας Μπακογιάννη, έχουν κληθεί οι διευθυντές του δημοτικού, του γυμνασίου και ένας εκπρόσωπος εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου από τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Βολουδάκη, αφού οι συνάδελφοί μας επιμένουν να μη δέχονται τα σχολεία τους να μετατραπούν σε πρότυπα ή πειραματικά αντίστοιχα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

Υποστήριξε ακόμα, ότι η όλη διαδικασία γίνεται επειδή η κυβέρνηση έχει στόχο να αποσυνδέσει τα πειραματικά σχολεία από τα δημόσια πανεπιστήμια:

«Τα πειραματικά σχολεία προωθούν διαφορετικά διδακτικά μοντέλα και συνδέονται με παιδαγωγικά τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης. Δεν μπορούσαν να υπάρξουν πειραματικά σχολεία σε έναν νομό όπου δεν υπήρχε πανεπιστήμιο. Αλλά εδώ είναι ξεκάθαρη επιδίωξη από το υπουργείο, να δημιουργήσει σύνδεση των πειραματικών με κάποιον διαφορετικό φορέα οργάνωσης που δεν θα έχει καμία σχέση με τα πανεπιστήμια.»

Επίσης ο κ. Τσαλαπάκης δήλωσε ότι με τη μετατροπή ενός σχολείου σε πειραματικό, παιδιά που μένουν στη γύρω περιοχή μπορούν να χάσουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς:

«Οι μαθητές που εγγράφονται στα πειραματικά, εγγράφονται με κλήρωση. Και αυτό σημαίνει ότι παιδιά της γειτονιάς του σχολείου θα μείνουν απ’ έξω, αφού κάποιοι άλλοι μαθητές από τον νομό θα έχουν κάνει αίτηση. Η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί ίσα δικαιώματα για όλους τους μαθητές.»

Όσο για τους εκπαιδευτικούς, θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις και κάποιοι θα αναγκαστούν ξανά σε επίπονες μετακινήσεις σε απομακρυσμένα σχολεία, είπε ο κ. Τσαλαπάκης:

«Οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που γίνονται πειραματικά χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να αποσπάται από άλλη σχολική μονάδα, εφόσον κριθεί κατάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι συναδέλφους που έχουν δώσει 15 και 20 χρόνια της ζωής τους γυρίζοντας από το ένα μέρος της χώρας στο άλλο και τελικά κατάφεραν να πάρουν μια οργανική θέση στον τόπο τους, δεν σέβεται κανείς την προσφορά τους και θέλουν να τους πετάξουν με μια κλωτσιά γιατί κρίνουν ότι δεν εξυπηρετούν τα πολιτικά τους συμφέροντα.»

Τέλος, ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών τόνισε ότι η μετατροπή σε πρότυπα και πειραματικά που προωθείται, δεν γίνεται με εκπαιδευτικά κριτήρια και θα έχει αρνητικές συνέπειες, καθώς προωθείται ένα μοντέλο που θα ευνοεί μια μειοψηφία σχολείων, αλλά θα αφήνει με ολοένα μειούμενη χρηματοδότηση την πλειοψηφία τους.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Τσαλαπάκης για μετατροπή σχολείων: Πιέζουν ασταμάτητα, δεν σέβονται εκπαιδευτικούς και μαθητές

  1. Ε πειτε το οτι δεν θελετε να χασετε την βολη σας ρε παιδια και αφηστε τις ντριπλες… Εκπαιδευτικοι, με διαφορα οι πιο κακομαθημενοι δημοσιοι υπαλληλοι… 3 ωρες δουλεια την ημερα, 7 μηνες τον χρονο

  2. Και γιατί δεν γίνατε εκπαιδευτικοί όλοι εσείς που σχολιάζετε? Αφού είναι 3 ώρες δουλειά για 7 μήνες όπως λέτε! Που θα βρείτε καλύτερα? Σας περιμένουν οι άριστοι …

    1. ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ 80 & ΤΟΥ 90 ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
      ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΕ ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ

  3. Αν δεν αντεχεις να εισαι σε προτυπο σχολειο, τραβα σπιτακι σου και μην υπονομευεις το μελλον των παιδιων μας ανικανε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook