Τσακαλώτος: Βοηθάμε τις ομάδες που έχουν υποφέρει, αλλά έχουμε και «καβάτζα»

τσακαλώτος-βοηθάμε-τις-ομάδες-που-έχο-654945

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση με ενισχυμένη την εργατική τάξη, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία υπερψηφίστηκαν.

«Αυτή είναι η δική μας πολιτική. Κάνουμε κάτι για όλους. Δεν βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, αλλά προσπαθούμε, καθώς βγαίνουμε από την κρίση, καθώς έχουμε ανάπτυξη, να βοηθήσουμε ομάδες που έχουν υποφέρει», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Προχωράμε στην προοδευτική συμμαχία, με ανθρώπους που δεν αντέχουν το Κέντρο και η Κεντροαριστερά να μιλάνε για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πια ένα όνομα στην Ευρώπη. Και αυτό το όνομα και την αναγνώριση, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το έχουμε σαν Αριστερά. Και σαν Αριστερά θα κατεβούμε σε αυτές τις εκλογές και σαν Αριστερά θα κερδίσουμε».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών «έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα του 2019, είναι πάνω από 1 δισ., αλλά κερδίζουμε και 200 εκατομμύρια για τις δόσεις. Τα νούμερα είναι συντηρητικά. Δηλαδή, έχουμε και μια καβάτζα, αν κάτι δεν πάει καλά. Έτσι δουλεύει αυτή η κυβέρνηση. Εμείς κάνουμε πολιτική πάνω στους αριθμούς. Δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε πολιτική».

«Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη. Γι΄αυτό το πρόγραμμα, που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, έχει συγκροτηθεί επιτροπή επικαιροποίησής του. Ό,τι λέμε, για παράδειγμα, για τον αγροτικό τομέα ή την κοινωνική οικονομία, το ξαναβλέπουμε και μπορούμε κάποια στιγμή για τις αντιπαραθετικές στρατηγικές ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα θετικά μέτρα του 2019, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε την κριτική από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ. «Επαναλαμβάνω, εμείς έχουμε συγκεκριμένο δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος για το 2019 είναι 1,1 δισ. Είτε εσείς υπολογίζετε ότι αυτός ο δημοσιονομικός χώρος μπορεί να είναι μεγαλύτερος, και άρα πρέπει να καταθέσετε τις προτεραιότητες που έχετε για τον ΦΠΑ είτε οφείλετε να πείτε τι θα κόβατε για τα άλλα πράγματα που έχουμε κάνει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ακολούθησε μια ισορροπημένη πολιτική, ότι όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα με πρόνοια για όλα τα μεσαία, τα λαϊκά στρώματα και τους αποκλεισμένους.

Για το ζήτημα της επταήμερης εργασίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως αν ο κ. Μητσοτάκης πράγματι αναφερόταν στην επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, που έτσι και αλλιώς προβλέπεται, «τότε είπε το απόλυτο τίποτα. Επιλέξτε λοιπόν. Είτε θα πείτε πως ο κ. Μητσοτάκης όντως θέλει την επταήμερη εργασία είτε είπε το απόλυτο τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε το πρώτο. Επειδή, όμως, είμαι ευγενικός άνθρωπος, λέω ότι το νέο της Ν.Δ. είναι το απόλυτο τίποτα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook