Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν έχει αποφανθεί αν το κράτος έχει «λεφτόδεντρα»

τσακαλώτος-η-κυβέρνηση-δεν-έχει-αποφα-1046705

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα του Ζαππείου, κατά την παρουσίαση του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι το πρόγραμμά της δεν περιλαμβάνει 24 δισ. ως μετρα στηριξης, αλλά λιγότερα και ότι για να βγάλει το σύνολο κάνει δημιουργική λογιστική, μιλώντας για επίδραση των μέτρων.

Ο Ε. Τσακαλώτος, πολύ δηκτικά τόνισε ότι «είναι σαφές ότι η ΝΔ θεωρεί πως εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, έχουν “λεφτόδεντρα”», προσθέτοντας ότι όταν η ΝΔ μιλά για 24 δισ. είναι «σοβαρή πολιτική», ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει 13 δισ. «μας λεν ότι βρήκαμε τα «λεφτόδεντρα»».

Ο τέως ΥΠΟΙΚ  ξεκαθάρισε ότι οι πόροι για την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν, ενώ, σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας με 24 δισ. ευρώ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν» καθώς «μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι μέτρο και τι επίδραση».

Ο Ευ.Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αποφανθεί αν το κράτος έχει «λεφτόδεντρα», είναι σαφές ότι τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, θεωρεί ότι έχουν», ενώ έκανε λόγο για αλλαγή προσανατολισμού των χρημάτων του ΕΣΠΑ και πρόσθεσε αναφερόμενος στην πρόταση Μέρκελ-Μακρόν η οποία κάνει λόγο για κατανομή ευρωπαϊκών πόρων στης χώρες-μέλη ανάλογα με την ανάγκη που έχουν και όχι ανάλογα με το ΑΕΠ, ότι «μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν πίεσε» προς αυτή την κατεύθυνση, αν και την υποστηρίζει αλλά όχι και πολύ φανατικά».

Τέλος, ο ίδιος επισήμανε ότι «σε δύο χρόνια οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα έχουν μεγάλο χρέος και αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Πηγή;topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook