Τσάι: 10 σπιτικές χρήσεις του που δεν φανταζόσασταν

τσάι-10-σπιτικές-χρήσεις-του-που-δεν-φαν-1593606

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται δεν πρέπει να πετάτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 χρήσεις τους τις οποίες δεν φαντάζεστε. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Διώχνει τις οσμές

Σε αντίθεση με τα φτηνά αρωματικά χώρου που δεν είναι και καθόλου υγιεινά, το τσάι αφήνει ένα πολύ όμορφο άρωμα στο χώρο και απορροφάει τις άσχημες μυρωδιές χωρίς να τις καλύπτει. Βάλτε μερικά φακελάκια τσαγιού με άρωμα κανέλας, λεμονιού ή μέντας στις ντουλάπες σας και θα τις κάνετε να μοσχομυρίσουν.

Κρατάει τα φυτά σας ζωντανά

Δώστε ενέργεια και ζωντάνια στα φυτά σας φυτεύοντας μέσα στο χώμα τους μερικά φύλλα από χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Το τσάι περιέχει μικρές ποσότητες αζώτου οι οποίες λειτουργούν ως φυσικό λίπασμα για τα φυτά. Με το που ποτίζετε τις γλάστρες σας τα θρεπτικά συστατικά του τσαγιού μεταφέρονται κατευθείαν στο χώμα.

Μειώνει τις κοκκινίλες

Αν το πρόσωπό σας γεμίζει συχνά με κοκκινίλες τότε μπορείτε απλά να γεμίσετε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι με πράσινο ή μαύρο τσάι και να ψεκάσετε με αυτό το καθαρό πρόσωπό σας (αφού πρώτα το έχετε ξεβάψει καλά). Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο τσάι θα καταπραϋνουν την ερεθισμένη επιδερμίδα σας.

Βοηθά στο πλύσιμο των πολύ βρώμικων σκευών μαγειρικής

Γεμίστε ένα βρώμικο κατσαρολάκι ή ένα τηγάνι με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Αφήστε το βρώμικο σκεύος σας να μουλιάσει ένα ολόκληρο βράδυ. Το οξύ του τσαγιού βοηθάει να διασπάσει τα λίπη από τα σκεύη και να γίνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι. Μάθετε, επίσης, πώς να φτιάξετε μη τοξικό απορρυπαντικό πιάτων.

Μπορείτε να εξαφανίσετε κοκκινίλες από το πρόσωπό σας, να αναζωογονήσετε και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας.

Αναζωογονεί τα μαλλιά

Ρίξτε κρύο αλλά φρέσκο τσάι στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Έπειτα λούστε κανονικά τα μαλλιά σας και βάλτε τους και κοντίσιονερ. Αν θέλετε να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα βάλτε τους πράσινο τσάι ενώ αν θέλετε να τους δώσετε έξτρα λάμψη, βάλτε τους μαύρο τσάι.

Αναζωογονεί την επιδερμίδα

Αν θέλετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο μπορείτε να γεμίσετε την μπανιέρα σας με νερό και να ρίξετε μέσα φύλλα τσαγιού. Αυτά έχουν την ιδιότητα να ενυδατώνουν την επιδερμίδα σας και να προσφέρουν-ειδικά τα φύλλα του πράσινου τσαγιού-μία νεανική αίσθηση στο σώμα σας.

Κρύβει τους λεκέδες

Για να καλύψετε επίμονους λεκέδες από φαγητό και ποτό σε λευκά ρούχα ή πετσέτες, βουτήξτε τα σε μία λεκάνη στην οποία έχετε βάλει τσάι. Βράστε σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι μερικά φακελάκια τσαγιού για 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι για κάθε φλιτζάνι νερό. Έπειτα βουτήξτε στο τσάι το ρούχο που δεν λέει να καθαρίσει και αφήστε το να μουλιάσει καλά. Έπειτα πλύντε το κανονικά, όπως συνηθίζετε.

Ένας υπέροχος τρόπος για να αρωματίσετε το ρύζι σας είναι να βάλετε μέσα στο νερό λίγο τσάι με άρωμα τζίντζερ. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Αρωματίζει το ρύζι

Αν θέλετε να δώσετε ένα όμορφο άρωμα στο ρύζι σας μπορείτε απλά να ρίξετε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού μέσα στο βραστό νερό. Το ρύζι σας θα αποκτήσει ένα υπέροχο άρωμα και έτσι θα απολαύσετε ένα φαγητό το οποίο θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας.

Γυαλίζει τα έπιπλά σας

Για να φρεσκάρετε τα ξύλινα πατώματα και τα έπιπλά σας μπορείτε να βράσετε 5-10 φακελάκια τσαγιού και ρίξτε τα σε έναν κουβά με νερό. Σφουγγαρίστε κανονικά το πάτωμά σας με αυτό το μείγμα ή καθαρίστε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα πανί.

Απαλύνει τον πόνο από τα τσιμπήματα Αν σας τσιμπάνε συχνά τα κουνούπια (μιλάμε για τους καλοκαιρινούς μήνες) τότε χρησιμοποιήστε κρύα σακουλάκια τσαγιού σαν κομπρέσα. Βάλτε απλά το χρησιμοποιημένο φακελάκι πάνω στο τσίμπιμα για να ελαττώσετε τη φλεγμονή.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook