Τρουφοκέικ

τρουφοκέικ-1633521

Η απόλυτη συνταγή για το πιο νόστιμο και παιχνιδιάρικο τρουφοκέικ! Ένα κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Συστατικά

  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αυγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. τρούφα σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο, και χτυπάμε καλά με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανιλίνη και 2 κ.σ. από το αλεύρι, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο αυγό για να ρίξουμε το δεύτερο.
Δυναμώνουμε την ένταση και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και  120 γρ. από την τρούφα, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 10×30 εκ. και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τρούφα, μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο, και ψήνουμε για 50-55 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτα.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook