Τρουφίτσες σοκολάτας με αμύγδαλα

τρουφίτσες-σοκολάτας-με-αμύγδαλα-1053796

Δεν υπάρχει καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές και τις επισκέψεις από τα τρουφάκια. Τα ετοιμάζετε με κουβερτούρα και τριμμένο μπισκότο και για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά, τα καλύπτετε με τρούφα σοκολάτας.

Μερίδες:για 30-35 κομμάτια περίπου Χρόνος προετοιμασίας:25′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:25′ Χρόνος αναμονής:7 ώρες

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

240 γρ. κρέμα γάλακτος

130 γρ. τριμμένο μπισκότο

2 – 3 κουτ. σούπας ποτό της επιλογής σας (κονιάκ, ρούμι κλπ.)

150 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο

100 γρ. κόντιτα (ανάμεικτα ζαχαρωμένα φρούτα σε κυβάκια)

Για την επικάλυψη

2 φάκελοι τρούφα σοκολάτας

Διαδικασία

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνετε το τριμμένο μπισκότο στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Τέλος, ενσωματώνετε το αμύγδαλο και τα κόντιτα, αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.

Βάζετε την τρούφα σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στην τρούφα να σκεπαστούν παντού.

Τοποθετείτε τις τρούφες σε τρουφόχαρτα ή ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις διατηρείτε στο ψυγείο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook