Τρουφάκια καρύδας

τρουφάκια-καρύδας-1505461

Του Άκη Πετρετζίκης

Συστατικά

  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. μέλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • 30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το τυρί κρέμα, το μέλι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ανακατεύουμε, στη συνέχεια, με τα χέρια μας για να σφίξει το μείγμα.
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 γρ. και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Βουτάμε μέσα στην κουβερτούρα τις μπουκιές της καρύδας, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, και τοποθετούμε ξανά στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεροποιηθούν, απλώνουμε τη λευκή κουβερτούρα, το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

akispetretzikis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook