Τρόμος στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι – Αποκεφαλίστηκε γυναίκα μέσα σε εκκλησία!

τρόμος-στη-γαλλία-τρεις-νεκροί-από-την-1126613

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Ο δράστης φέρεται να αποκεφάλισε μία γυναίκα, και σύμφωνα με τη Daily Mail κι έναν άνδρα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, κάνει λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Επισήμως ο αριθμός των νεκρών είναι δύο, αλλά αστυνομική πηγή μίλησε στο BFMTV για τρία θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Το γαλλικό Actu17.fr μεταδίδει ότι ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» και ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι η επίθεση έγινε εντός του ναού της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, γύρω στις 09:00 τοπική ώρα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη λειτουργία. Το πτώμα της μίας γυναίκας βρέθηκε μέσα στο ναό, ενώ η δεύτερη σκοτώθηκε στο δρόμο ενώ αναζητούσε καταφύγιο.

Η στιγμή που Γάλλοι αστυνομικοί εισβάλουν στην εκκλησία

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση Γάλλοι αστυνομικοί εισέβαλλαν στην εκκλησία αναζητώντας τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τη Le Parisien, είχε προσπαθήσει να κρυφτεί στις τουαλέτες του ναού.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο υπό τον πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, που θα μεταβεί αργότερα στη Νίκαια, και τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ. Ο δράστης, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικών, έχει συλληφθεί και διακομισθεί σε νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές ερευνούν την περιοχή και για πιθανό δεύτερο δράστη.

Οι τρεις νεκροί της επίθεσης είναι δύο άνδρες και μία γυναίκα.

«Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί κάνοντας λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προχωρούν σε ελεγχόμενες εκρήξεις υπόπτων αντικειμένων. Στο μεταξύ στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σημερινής επίθεσης στη Νίκαια, ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση.

Γαλλία: Νέα επίθεση μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί

Η επίθεση έρχεται μετά το σοκ που προκάλεσε στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο ο αποκεφαλισμός νωρίτερα αυτόν τον μήνα του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι από έναν άνδρα τσετσένικης καταγωγής. Ο δράστης, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, είχε πει ότι ήθελε να τιμωρήσει τον Πατί επειδή έδειξε σε μαθητές σκίτσα που προφήτη Μωάμεθ.

Μέχρι στιγμής πάντως όπως σημειώνει το Reuters δεν είναι σαφές ποιο είναι το κίνητρο της επίθεσης στη Νίκαια ή αν υπάρχει κάποια σύνδεση με τα σκίτσα τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Μετά τη δολοφονία του Πατί πάντως, Γάλλοι αξιωματούχοι – υποστηριζόμενοι από πολλούς απλούς πολίτες – επιβεβαίωσαν εκ νέου το δικαίωμα επίδειξης σκίτσων και εικόνες τους έχουν εκτεθεί ευρέως σε πορείες αλληλεγγύης για τον άτυχο καθηγητή. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκρηξη οργής σε περιοχές του μουσουλμανικού κόσμου, με ορισμένες κυβερνήσεις να κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ότι επιδιώκει μια αντι-Ισλαμική ατζέντα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook