Τρομοκρατημένοι κάτοικοι και επισκέπτες σε χωριό των Χανίων – Τι καταγγέλλουν για εκρήξεις με δυναμίτη | Photos

τρομοκρατημένοι-κάτοικοι-και-επισκέ-1492427

Ανήσυχοι και φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Αζωγυρέ, του δήμου Κανδάνου Σελίνου. Οι έντονοι θόρυβοι από τις εκρήξεις με δυναμίτη που γίνονται λόγω έργων στον δρόμο προς Αχλαδιακές, δημιουργούν ένα σύννεφο από χαλίκια, χτυπώντας τα σπίτια τους.

Η τελευταία έκρηξη, έγινε στις 20 Ιουλίου, ενώ έχουν προηγηθεί άλλες 4, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

Ειδικότερα, σε επικοινωνία του zarpanews.gr με κάτοικο της περιοχής, αναφέρθηκε πως δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση ή προειδοποιητική πινακίδα στο σημείο που πραγματοποιήθηκαν οι εκρήξεις. Έτσι, πολλοί κάτοικοι -οι περισσότεροι ερχόμενοι από το εξωτερικό- δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται. «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα μας είχαν προειδοποιήσει» ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με την ίδια, έμαθε αργότερα, μετά την έκρηξη, πως κάποιος είχε ενημερώσει το καφενείο του χωριού. «Τι να το κάνω αν ενημερώνουν το καφενείο; Τι θα γινόταν αν κάποιος επισκέπτης, ένα παιδί, ένας περιπατητής περνούσε εκεί τριγύρω; Δεν είχαν λάβει κανένα μέτρο» είπε.

Σημειώνεται πως πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης της οδοποιίας, μετά από τις θεομηνίες του 2019 και οι οποίες ξεκίνησαν πριν από περίπου 6 μήνες.

Το zarpanews.gr, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή που έχει την ευθύνη υλοποίησης του έργου. Δήλωσε άγνοια για τα καταγγελλόμενα και εκτίμησε πως για να έγιναν εκρήξεις θα είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα και τόνισε πως όποιος επιθυμεί να κάνει καταγγελία, να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

Οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά την έκρηξη…

Κάτοικοι της περιοχής, ως μάρτυρες της έκρηξης, συγκέντρωσαν υπογραφές (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση του zarpanews.gr) μεταφέροντας τον προβληματισμό τους αλλά και την ανησυχία τους σε γραπτή καταγγελία:

«Στον ΑΖΩΓΥΡΕ / Σέλινου γίνονται έργα στο δρόμο προς Αχλαδιακες. Χρησιμοποιείται δυναμίτης για να σπάσουν τους επικίνδυνους βράχους. Όμως οι εκρήξεις είναι πολύ κοντά στα σπίτια και σε κατοικημένη ζώνη!

Συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου στις 3:15 το μεσημέρι υπήρχε μια έκρηξη που πέρα από τον εκκωφαντικό ήχο , δημιούργησε ένα σύννεφο χαλικιού που χτύπαγε τα σπίτια.

Αυτό είναι παρά πολύ επικίνδυνο για σοβαρό ατύχημα.

θα θέλαμε να ξέρουμε αν είναι νόμιμο να γίνετε χρήση δυναμίτη χωρίς προειδοποίηση είτε ηχητική είτε γραπτή; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος ήχος προειδοποίησης των κατοίκων και τουριστών της περιοχής;»

zarpanews.gr

One thought on “Τρομοκρατημένοι κάτοικοι και επισκέπτες σε χωριό των Χανίων – Τι καταγγέλλουν για εκρήξεις με δυναμίτη | Photos

  1. Έγκριτο Zarpa

    Δεν είναι μόνο εκρήξεις με δυναμίτη!
    Το σημαντικότερο είναι η υποβάθμιση περιβάλλοντος και αλλοίωση τοπίου που έχει προκληθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εργασίες του εργολάβου.
    Ένα εκτενές ρεπορτάζ και επιτόπια επίσκεψη του έγκριτου site σας θα βοηθούσε να μάθουμε εάν οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται όπως προβλέπεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook