Τρομακτικό περιστατικό στις ΗΠΑ: Βίσονας κατακρεούργησε γυναίκα που τον πλησίασε – Τη σήκωσε σε ύψος 10 μέτρων!

τρομακτικό-περιστατικό-στις-ηπα-βίσο-1457244

Μια γυναίκα που πλησίασε έναν βίσονα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ, κατακρεουργήθηκε από το ζώο τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου, όπως μεταδίδει η εφημερίδα New York Times.

Άγνωστο εάν επέζησε η γυναίκα

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Ανατολικού Αϊντάχο. Η κατάστασή της δεν ανακοινώθηκε και δεν ήταν σαφές αν επέζησε, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, υπέστη διάτρηση και άλλα σοβαρά τραύματα. Οι υπάλληλοι του πάρκου δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για περισσότερες λεπτομέρειες την Τετάρτη και ένας εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου δήλωσε ότι δεν είχε να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου ανέφεραν σε δελτίο τύπου την Τρίτη ότι αυτό ήταν το πρώτο αναφερόμενο επεισόδιο το 2022 που αφορούσε έναν επισκέπτη του πάρκου που «απείλησε έναν βίσονα» και ότι το ζώο απάντησε με το να μαχαιρώσει το άτομο.

Το περιστατικό ξεκίνησε τη Δευτέρα όταν ένας βίσονας περπατούσε κοντά σε έναν πεζόδρομο στο Black Sand Basin, περίπου δύο μίλια βορειοδυτικά του Old Faithful, και η γυναίκα, που περιγράφεται ως 25 ετών από το Οχάιο, τον πλησίασε. Έφτασε σε απόσταση 3 μέτρων από το ζώο και δύο άλλοι άνθρωποι βρίσκονταν σε απόσταση 25 μέτρων από αυτό, δήλωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Ο βίσονας πέταξε τη γυναίκα 10 μέτρα στον αέρα, είπαν οι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να ερευνούν τι συνέβη.

Οι υπάλληλοι του πάρκου επανέλαβαν τις προειδοποιήσεις ότι τα ζώα πρέπει να αποφεύγονται, μια συμβουλή που εκδίδουν συχνά για τους βίσονες, τις αρκούδες και τους λύκους.

«Τα άγρια ζώα στο Εθνικό Πάρκο είναι άγρια και μπορεί να είναι επικίνδυνα όταν τα πλησιάζει κανείς», ανέφερε το πάρκο. «Όταν ένα ζώο βρίσκεται κοντά σε ένα κάμπινγκ, ένα μονοπάτι, έναν πεζόδρομο, ένα πάρκινγκ ή σε μια ανεπτυγμένη περιοχή, δώστε του χώρο».

Το Yellowstone συνιστά στους επισκέπτες να μένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 25 μέτρων από τα μεγάλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των βισόνων, των ελάφων και τουλάχιστον 100 μέτρα από τις αρκούδες και τους λύκους.

Οι βίσονες, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν τα δύο μέτρα ύψος, να ζυγίζουν πάνω από 2.000 κιλά και να τρέχουν τρεις φορές πιο γρήγορα από έναν άνθρωπο, έχουν τραυματίσει περισσότερους ανθρώπους στο Yellowstone από οποιοδήποτε άλλο ζώο, δήλωσε το πάρκο.

Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά ανθρώπων έχουν τραυματιστεί σοβαρά από βίσονες και άλλα ζώα μέσα και γύρω από το πάρκο.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook