Τρομακτικό δυστύχημα στην Κίνα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο γραφείων – Δύο νεκροί

τρομακτικό-δυστύχημα-στην-κίνα-ηλεκτ-1472970

Μια κορυφαία κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων δήλωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα από τα οχήματά της έπεσε από τον τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της στη Σαγκάη.

Η Nio, μια εγχώρια μάρκα που μερικές φορές θεωρείται ως πιθανός αντίπαλος της Tesla, δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5.20 μ.μ. την Τετάρτη. Το ένα από τα θύματα ήταν υπάλληλός της και το άλλο από συνεργαζόμενη εταιρεία. Βρίσκονταν και οι δύο μέσα στο όχημα όταν αυτό έπεσε.

«Μετά το περιστατικό αρχίσαμε αμέσως να συνεργαζόμαστε με το τμήμα δημόσιας ασφάλειας για να βρούμε την αιτία του ατυχήματος», ανέφερε η εταιρεία σε μια πρώτη δήλωση, τονίζοντας ότι επρόκειτο για ατύχημα και «δεν προκλήθηκε από το ίδιο το όχημα».

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εργαζόμενους σε ιατρικές υπηρεσίες να προσπαθούν να διασώσουν τους δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο. Η Nio δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ λυπημένη» για την τραγωδία και ότι η εταιρεία έχει συστήσει μια ομάδα για να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Όμως ο τόνος της αρχικής δήλωσης της εταιρείας προκάλεσε επικρίσεις στο Weibo, όπου οι σχολιαστές κατηγόρησαν τη Nio ότι προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη. «Για να είμαι ειλικρινής, η τελευταία γραμμή της δήλωσής σας (που έλεγε ότι δεν προκλήθηκε από το όχημα) ανέδειξε την ψυχρότητα», παρατήρησε ένας χρήστης από το Sichuan.

Η Nio εξέδωσε έκτοτε μια αναθεωρημένη δήλωση, βάζοντας τη γραμμή «δεν προκλήθηκε από το όχημα» σε παρένθεση σε μια προφανή προσπάθεια να την αποδυναμώσει. Ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη για την πρόκληση τέτοιας διαμάχης.

Η Nio είναι μία από τις αναδυόμενες εγχώριες μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Μερικές φορές αποκαλείται «δολοφόνος της Tesla» – ένα παρατσούκλι που δείχνει τη φιλοδοξία της να ανταγωνιστεί την αμερικανική εταιρεία.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook