Τρομακτική πορεία κρουαζιερόπλοιου – Πήρε… σβάρνα σκάφος και βγήκε στη στεριά | Photos + Videos

τρομακτική-πορεία-κρουαζιερόπλοιου-870763

Τρόμο προκαλεί το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Βενετία. Ένα γιγαντιαίων διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο το Msc Opera, που κατέπλεε στον επιβατηγό λιμένα προσέκρουσε σε μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 130 άνθρωποι, με αποτέλεσμα τέσσερις επιβαίνοντες να τραυματιστούν και κάποιοι να καταλήξουν στα νερά της λιμνοθάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ορισμένοι από τους επιβάτες του πλοιαρίου River Countess έπεσαν μετά τη σύγκρουση με το κρουαζιερόπλοιο στο νερό. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο.

Το κρουαζιερόπλοιο που οδηγείτο στην προβλήτα του Σαν Μπαζίλιο από ρυμουλκό, χάνοντας όμως τον έλεγχο λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, επί αρκετά λεπτά ηχούσε τη σειρήνα του, καθώς εκείνη τη στιγμή η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη πλεούμενα για ένα παραδοσιακό έθιμο της Βενετίας.

Η εταιρία MSC Cruises ανακοίνωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο Opera, ύψους 54 μέτρων και μήκους 275 μέτρων με 2.679 επιβάτες, ενώ προσέγγιζε σε ένα τέρμιναλ στο κανάλι της Βενετίας (Giudecca canal) προσέκρουσε στον προβλήτα, αλλά και σε ένα τουριστικό φέρι, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Αμέσως μετά οργανώθηκε διαδήλωση από την οργάνωση «Όχι μεγάλα πλοία». Η σύγκρουση συνέβη ακριβώς τη στιγμή που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να ελλιμενίζονται τεράστια κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια της «Γαληνοτάτης».

Η Unesco πρόσφατα γνωμοδότησε υπέρ του κατάπλου μεγάλων σκαφών στον λιμένα της Μαργκέρα, στην απέναντι όχθη, γνώμη που συμμερίζονται ο δήμος και η περιφέρεια, αλλά όχι πολλές οργανώσεις πολιτών, όπως η Italia Nostra.

Η ασφάλεια των μεγάλων πλοίων στις ευρωπαϊκές πόλεις ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με πλοιάριο στον ποταμό Δούναβη και την πόλη της Βουδαπέστης, με συνέπεια των επιβεβαιωμένο θάνατο 7 ανθρώπων, ενώ αγνοούνται άλλοι 21 άνθρωποι.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook