Τρομακτικά ευρήματα: Γιατί η απαγόρευση της ξαπλώστρας μπορεί να σώσει ζωές

τρομακτικά-ευρήματα-γιατί-η-απαγόρευ-574972
φωτογραφία αρχείου

Τα τρομακτικά δεδομένα για τον καρκίνο του δέρματος, η Βιταμίνη D και η πρόταση για την απαγόρευση της ξαπλώστρας.

Ο ήλιος είναι φίλος μας. Θέλει το καλό μας. Από ό,τι φαίνεται, εμείς δεν θέλουμε το καλό μας, όταν δεν έχουμε μέτρο, γιατί έχουμε ως μοναδικό ζητούμενο το ‘τέλειο μαύρισμα’. Πρώτον, δεν υπάρχει ‘τέλειο’ και δεύτερον κινδυνεύουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες να εμφανίσουμε καρκίνο του δέρματος.

Υπ’ όψιν, ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που πίστεψε πως οι μεταβαλλόμενες εποχές είχαν άμεση σχέση με την υγεία και ότι το ‘κλειδί’ για την ευημερία είναι πόσο κρατά το ηλιακό φως, μέσα σε κάθε μέρα.

Το 2022 έρευνα που δημοσιεύτηκε προ ημερών, στο British Journal of Dermatology καταλήγει στο ότι η απαγόρευση της ξαπλώστρας στις παραλίες, μπορεί να είναι ένας τρόπος να σωθούν ζωές. Παρεμπιπτόντως, στην Αυστραλία έχουν απαγορευθεί ήδη, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία 2.300 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, κάθε χρόνο, από μελάνωμα. Νιώθεις ένα άγχος -έως έναν τρόμο; Χαλάρωσε. Δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις. Εκτός και αν ασχοληθούμε με την ουσία του πράγματος. Που είναι ο καρκίνος του δέρματος.

Ο Μάιος είναι γνωστός (στην επιστημονική κοινότητα) ως ΔερΜάιος, καθώς είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος. Για αυτό και το Magazine επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας, αριστούχο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ιωάννη Μπάρκη

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook