Τρόφιμες γυναικείας φυλακής έμειναν έγκυες από τρανς συγκρατούμενές τους

Δύο τρόφιμες της μοναδικής αποκλειστικά γυναικείας φυλακής του Νιου Τζέρσι έμειναν έγκυες μετά από σεξουαλική επαφή με τρανς συγκρατούμενη ή συγκρατούμενες, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail, η εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε ότι το σεξ ήταν συναινετικό και στις δύο περιπτώσεις. Δεν είναι σαφές εάν οι δύο τρόφιμες είχαν ερωτική επαφή με την ίδια κρατούμενη, ή με δύο ξεχωριστά διεμφυλικά άτομα.

Άγνωστο παραμένει επίσης το στάδιο της εγκυμοσύνης των δύο γυναικών και το αν τελικά σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας την κύηση. Οι συνθήκες πάντως κάτω από τις οποίες προέκυψαν οι δύο εγκυμοσύνες διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Η φυλακή Edna Mahan στεγάζει 27 διεμφυλικές κρατούμενες, σε σύνολο 800 γυναικών τροφίμων. To σωφρονιστικό κατάστημα ξεκίνησε να δέχεται διεμφυλικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, την περασμένη χρονιά.

Η συγκεκριμένη αλλαγή στην πολιτική της φυλακής προέκυψε ως αποτέλεσμα εξωδικαστικού συμβιβασμού μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της μια διεμφυλική γυναίκα και η οργάνωση American Civil Liberties Union (ACLU) του Νιου Τζέρσι. Η μήνυση κατατέθηκε το 2019, από μια τρανς γυναίκα που είπε ότι αναγκάστηκε να ζήσει σε ανδρικές φυλακές για ενάμιση χρόνο.

Μεταξύ των αλλαγών που τέθηκαν σε ισχύ μετά τον συμβιβασμό των δύο πλευρών ήταν η επιλογή του τόπου έκτισης της ποινής ενός ατόμου βάσει του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται και όχι εκείνου που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Σύμφωνα με την εν λόγω πολιτική, εξηγεί η Daily Mail, οι κρατούμενες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα φύλου τους ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Η Jeanne LoCicero, διευθύντρια του νομικού τμήματος της της ACLU, υπερασπίστηκε εχθές τη συγκεκριμένη πολιτική, λέγοντας ότι διασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων των τρανς τροφίμων. «Συνάδει με την ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων που βρίσκεται σε ισχύ στο Νιου Τζέρσι για να αποτρέπει την παρενόχληση βάσει της ταυτότητας φύλου» είπε στον ιστότοπο NJ.com.

Στη φυλακή Edna Mahan μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους διεμφυλικές γυναίκες που δεν έχουν αλλάξει χειρουργικά το φύλο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021, δύο κρατούμενες στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είχαν καταθέσει μήνυση ζητώντας την ανάκληση της προαναφερόμενης πολιτικής για την ταυτότητα φύλου, ισχυριζόμενες ότι είχαν δεχθεί παρενόχληση από τρανς κρατούμενες. Οι καταγγέλουσες είχαν επίσης ισχυριστεί ότι διεμφυλικές τρόφιμες είχαν σεξουαλική επαφή με cisgender άτομα εντός φυλακής.

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑκόμα πιο χαμηλά έπεσαν τα κρούσματα στην Κρήτη – Δείτε αναλυτικά ανά νομό
Επόμενο άρθροΚρήτη | Αγιοκατατάχθηκε ο γέροντας Ευγένιος Σαριδάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ