Τροφές που ενισχύουν τη γυναικεία γονιμότητα

τροφές-που-ενισχύουν-τη-γυναικεία-γον-1460076

Μια διατροφή πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, τροφές ολικής άλεσης, λαχανικά και ψάρι, σχετίζεται με τη γονιμότητα των γυναικών. Η υπογονιμότητα είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο γάμο, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), η ενδομητρίωση και η ορμονική ανισορροπία

Ωστόσο, ο ρόλος μιας θρεπτικής και καλά ισορροπημένης διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην τόνωση της γονιμότητας.

Η κατανάλωση της σωστής τροφής τη σωστή στιγμή όταν προσπαθείτε να συλλάβετε θα βοηθήσει στην ενίσχυση του μικροβίου του εντέρου σας, στη ρύθμιση των ορμονών και στη μείωση των επιπέδων του στρες. Αυτά αναφέρουν οι ειδικοί, είναι σημαντικά για να προετοιμάσετε το σώμα σας για την εγκυμοσύνη.

Τροφές που ενισχύουν τη γυναικεία γονιμότητα

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 και βήτα-καροτίνη. Η βιταμίνη Β6 βοηθά στην αύξηση της παραγωγής προγεστερόνης του σώματος και επίσης εξισορροπεί τις ορμόνες.

Η ισορροπία των ορμονών είναι ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγική υγεία μιας γυναίκας.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή όπως τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και το λεμόνι βοηθούν στη γονιμότητα. Είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C και περιέχουν επίσης πολυαμίνη πουτρεσκίνη.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η πουτρεσκίνη είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγική διαδικασία καθώς βοηθά στη βελτίωση των ωαρίων, των ωαρίων, της υγείας και της ανάπτυξης των εμβρύων.

Σκούρα φυλλώδη λαχανικά

Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι προάγουν τη γονιμότητα στις γυναίκες. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο και φυλλικό οξύ που παρέχουν στο σώμα τα απαραίτητα προγεννητικά θρεπτικά συστατικά.

Βοηθούν επίσης στην προστασία από γενετικές ανωμαλίες.

Όσπρια

Τα όσπρια και ιδιαιτέρως τα φασόλια και οι φακές περιέχουν υψηλά επίπεδα φυτικών ινών, καλίου, σιδήρου και πρωτεΐνης. Η κατανάλωση φασολιών θα βοηθήσει στη βελτίωση της ανεπάρκειας σιδήρου που είναι μία από τις αιτίες της υπογονιμότητας.

Η έλλειψη ή τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο σώμα μιας γυναίκας μπορεί να οδηγήσει σε ανωορρηξία, η οποία είναι όταν η ωορρηξία δεν παράγει ένα υγιές ωάριο.

Η φυτική πρωτεΐνη που περιέχεται σε αυτά τα όσπρια έχει επίσης ειπωθεί ότι προάγει την υγιέστερη ωορρηξία. Έτσι, εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, ήρθε η ώρα να κάνετε τα φασόλια το καλύτερο γεύμα σας.

Αυγά

Στην πραγματικότητα, οι κρόκοι αυγών παρέχουν σχεδόν όλο το σίδηρο, το ασβέστιο, τον ψευδάργυρο, τη βιταμίνη Β6, το φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β12 ενός αυγού. Παρέχουν επίσης μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων EPA και DHA καθώς και των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D και βιταμίνης Ε. Ένας άλλος καλός λόγος για να τρώτε αυγά; Περιέχουν χολίνη, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων γενετικών ανωμαλιών.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και η σαρδέλα είναι πραγματικά χρήσιμα όταν προσπαθείτε να συλλάβετε. Είναι μια φανταστική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Μια μελέτη αποκάλυψε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην παράταση της γυναικείας αναπαραγωγικής ζωής και επίσης βελτιώνουν την ποιότητα των αυγών.

Ο σολομός μάλιστα, αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.Το σημαντικότερο όφελος όμως σχετίζεται με την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Τα πολύτιμα ωμέγα 3 που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία και στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού

Συκώτι

Το συκώτι, ιδιαίτερα αυτό της αγελάδας, είναι γεμάτο με λιποδιαλυτές βιταμίνες, χολίνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυλλικό οξύ.

Βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και στη συνέχεια στη βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων στο σώμα μιας γυναίκας. Το συκώτι μιας αγελάδας αποτρέπει επίσης τις αποβολές και την αναιμία της μητέρας και επίσης βοηθά στον σωστό σχηματισμό του DNA.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook