Tροχαίο στη Βουλή: Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη – Διευκρινίσεις από την ΕΛ.ΑΣ

tροχαίο-στη-βουλή-γιατί-δεν-συνελήφθη-ο-0

Διευκρινίσεις για τον αστυνομικό – οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο με μοτοσικλέτα, έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή (12.03.2021), δίνει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Ο μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, σήμερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα:

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

Πηγή: newsit.gr

One thought on “Tροχαίο στη Βουλή: Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη – Διευκρινίσεις από την ΕΛ.ΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook