Τροχαία δυστυχήματα: Δέκα νεκροί στην Κρήτη τους πρώτους μήνες του 2022

τροχαία-δυστυχήματα-δέκα-νεκροί-στην-1398115

«Μουδιασμένη» παραμένει η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, δύο ημέρες μετά την αποφράδα 9η Μαρτίου, οπότε και τραυματίστηκαν θανάσιμα, σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα, τέσσερις συνάνθρωποί μας.

Στον Σοκαρά Ηρακλείου κηδεύτηκαν ο 58χρονος Μανόλης και η 50χρονη Ευγενία, το αγαπημένο ζευγάρι που βρήκε τραγικό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Αρμανώγεια Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι, μερικές ώρες μετά τη διπλή τραγωδία στα Αρμανώγεια, η άσφαλτος βάφτηκε – εκ νέου – με αίμα: Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, άλλοι δύο άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, μέσα στα συντρίμμια του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, επί της επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Βιάννου, κοντά στο Σκαλάνι.

Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα και μια 48χρονη γυναίκα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, μαζί με τρία ακόμη νεαρά άτομα, συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο. Και οι πέντε επιβαίνοντες, ρουμανικής εθνικότητας, εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Οι διασώστες που έσπευσαν επιτόπου απεγκλώβισαν αρχικά δύο νεαρούς άνδρες κι ένα ανήλικο κορίτσι. Πρόκειται για την κόρη της 48χρονης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο… Και τα τρία εν λόγω άτομα που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν, σε κατάσταση σοκ, στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σε κατάσταση σοκ εξήλθε από το έτερο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο δυστύχημα κι ένας άνδρας μαζί με τη 13χρονη κόρη του.

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος από τα τροχαία δυστυχήματα το 2022, καθώς συνολικά 10 συνάνθρωποί μας έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Κρήτης. Μάλιστα, οι 9 εξ αυτών σκοτώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Καλοκύρης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι φοβάται πως το δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Βιάννου «δε θα είναι το τελευταίο».

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός τροχαίου δυστυχήματος και πολύ φοβάμαι ότι δε θα είναι το τελευταίο…», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλοκύρης. «Όταν θέλουμε να πάμε κάπου και οι καιρικές συνθήκες είναι κακές, ας ξεκινάμε πιο νωρίς! Δε γίνεται να φεύγουμε 8 παρά 5 και να θέλουμε 8 ακριβώς να είμαστε στις δουλειές μας. Προφανώς αυτό μας βάζει στη διαδικασία να μπαίνουμε σε πιο γρήγορους ρυθμούς, να πάρουμε λάθος αποφάσεις και να έχουμε ατύχημα…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλοκύρης.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook