«Τρίζει» η γαλάζια πολυκατοικία

τρίζει-η-γαλάζια-πολυκατοικία-873070

Σοβαρούς τριγμούς στη γαλάζια πολυκατοικία δημιουργούν οι κινήσεις στελεχών που κινούνται γύρω από τη δεξιά παράταξη και οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές καταγράφοντας τις δυνάμεις τους.

Το γεγονός άλλωστε ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με απλή αναλογική δημιουργεί προσδοκίες στους επίδοξους κομματάρχες, με τη λογική ότι μέσα από μικρούς ή μεγάλους σχηματισμούς θα μπορούν να καταγραφούν και κοινοβουλευτικά.

Μια τέτοια εξέλιξη φυσικά αναμένεται να «ροκανίσει» το κυβερνών κόμμα καθώς όσοι διαφωνούν με τις θέσεις του πρωθυπουργού στα ελληνοτουρκικά αλλά και όσοι βλέπουν με καχυποψία τη δημιουργία της νέας Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζονται να πηδήξουν από το τρένο.

Φυσικά κάποιοι βλέπουν πίσω από κάποιες κινήσεις και τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος συσπειρώνει γύρω του αρκετά στελέχη που διαφωνούν με τη Χάγη και την προσέγγιση που κάνει ο πρωθυπουργός στα ελληνοτουρκικά.

Η περίπτωση Βελόπουλου, ισχυρίζονται κάποιοι, άνοιξε τον δρόμο για αυτές τις κινήσεις, αφού ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κατάφερε να μπει στη Βουλή καταγράφοντας μάλιστα ένα αξιοπρεπές ποσοστό πατώντας μόνο επάνω στα εθνικά θέματα και πιο συγκεκριμένα στο Μακεδονικό.

Εμφανίζονται οι… σκληροί

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία ιδιαίτερη αίσθηση έχει κάνει η περίπτωση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα στον ανασχηματισμό, ενώ πλέον αρκετά τακτικά ασκεί σκληρή κριτική για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου, προβλέποντας τα χειρότερα για τη μετά κορωνοϊό εποχή.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γιώργος Κύρτσος έχει προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν στον δρόμο της αντίστασης, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι πλέον βρίσκεται κοντά στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Το σίγουρο είναι ότι ο γνωστός δημοσιογράφος είναι πολύ σκληρός παίκτης, με γνώσεις στα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Η κριτική του αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντά τις κινήσεις του. Για την ώρα πάντως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να τον έχει βάλει στην black list, ενώ λέγεται ότι του έχει διαμηνύσει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανανεωθεί η θητεία του στην Ευρωβουλή ή να βρεθεί στα εθνικά ψηφοδέλτια…

Ο Κυριάκος Βελόπουλος πάντως μοιάζει με την πολύφερνη νύφη αφού όσοι στη Ν.Δ. ανήκουν στην πατριωτική Δεξιά και αισθάνονται ξένο σώμα στη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι θα μπορούσαν να εκφραστούν πολιτικά από την Ελληνική Λύση.

Επί… δεξιά

Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Αργύρης Ντινόπουλος και ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Νίκος Καραχάλιος βάζουν τις βάσεις για ένα νέο κομματικό σχήμα, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στη λαϊκή Δεξιά αλλά και την παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, χωρίς ωστόσο να έχει μορφοποιηθεί το νέο σχήμα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος απάντησε μέσω του Antinews στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου επέκριναν σφοδρά τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τον πρώην αρχηγό της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή.

Με τίτλο «Τσαντίλα άλλα από ποιους;» ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν κατονομάζεται από τον “επίσημο” κυβερνητικό αρθρογράφο ως τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως πρώην “υπουργός του (του Καραμανλή) επί των Εσωτερικών” ο οποίος “τρελαίνεται για προβολή”.

Και αυτό γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε συνέντευξη σε μη συστημικό μέσο ενημέρωσης, στο “Κρήτη TV”, και αναφέρθηκε στα εθνικά θέματά μας (κανονική συνέντευξη, όχι συνομιλία μεταξύ δύο φίλων).

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζεται από τον “επίσημο” κυβερνητικό αρθρογράφο “επίτιμος” (πού τον θυμήθηκε τον τίτλο!) “αρχηγός των καραμανλικών”, ενώ ακολουθεί η (μοναδική ίσως σε όλη την αρθρογραφία) δημοσιογραφική επισήμανση ότι “δεν βλέπει (ο Καραμανλής) με καλό μάτι ούτε τις διερευνητικές ούτε τη διαφαινόμενη (από την κυβέρνηση) αποστασιοποίηση από την Κύπρο”».

Ο κάθε… πικραμένος

Την ίδια στιγμή οι πρόεδροι της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος και της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία των δύο κομμάτων για κοινή εκλογική κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές, εξηγώντας ότι «δεν είναι «πολιτικός γάμος», καθώς τα δύο κόμματα διατηρούν την αυτοτέλειά τους». Και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι πολιτικός ο γάμος αφού ο ένας είναι σκληρά φιλελεύθερος και ο άλλος σκληρά πατριώτης.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε, όπως έγραψε το «Ποντίκι», από τον γνωστό δημοσιογράφο και ορκισμένο εχθρό της οικογένειας Μητσοτάκη Γιώργο Τράγκα, που μαζί με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Νικολόπουλο αποφάσισαν την από κοινού κάθοδο στις εκλογές.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος – το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος ο Νίκος Νικολόπουλος – και αποφάσισε με 85 ψήφους υπέρ και 12 κατά τη συμμετοχή, την εκλογική συμπόρευση και συνεργασία με το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας.

Γράφει η Πηνελόπη Νάσσου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook