Τρίτος στο Ευρωπαϊκό ομάδων της Πολωνίας ο Χανιώτης Μιχάλης Αναστασάκης

τρίτος-στο-ευρωπαϊκό-ομάδων-της-πολων-546976

Με μία εξαιρετική βολή ο Χανιώτης σφαιροβόλος, Μιχάλης Αναστασάκης κατέκτησε την 3η θέση στη 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων, στο Μπίνγκοτζ της Πολωνίας, όπου τα ελληνικά χρώματα πανηγύρισαν τρεις πρωτιές με την κυριαρχία των Μίτλου Τεντόγλου, Κατερίνας Στεφανίδη και Βούλας Παπαχρήστου.

Ο Χανιώτης αθλητής του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Μιχάλης Αναστασάκης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε σπουδαία κατάσταση, κατέλαβε την 3η θέση στη σφυροβολία με βολή στα 75,77, χαρίζοντας έτσι 10 πολύτιμους βαθμούς στην Ελληνική ομάδα. Οι δύο άλλες βολές του Αναστασάκη κρίθηκαν άκυρες. Νικητής αναδείχθηκε ο «γηπεδούχος» πρωταθλητής Ευρώπης Νοβίτσκι με βολή στα 78,84μ.

Μεγάλες επιδόσεις είχαμε και από τους υπόλοιπους διεθνείς. Ο  Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε πως αυτή τη στιγμή είναι από τους κορυφαίους άλτες του μήκους στον κόσμο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άλμα στα 8.30 και πήρε την πρώτη θέση, προσφέροντας ταυτόχρονα το πρώτο «12άρι» στην ελληνική ομάδα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρωτιά στο άλμα επί κοντώ με 4.70, δίνοντας το δεύτερο «12άρι» στην Ελλάδα.

Και η Βούλα Παπαχρήστου πήρε την πρωτιά στο τριπλούν με μόνο ένα έγκυρο άλμα, στα 14.48, που όμως αποδείχτηκε αρκετό, δίνοντας το τρίτο «12άρι» στη χώρα μας.

Τέλος η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό, όπου πήρε την 5η θέση με 55.52 (8 βαθμοί).

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται την δεύτερη ημέρα των αγώνων στην 9η θέση με 112 βαθμούς. Προηγείται η Γαλλία με 192,5 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook