Τζανάκης για τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι πρέπει να το κάνουν μετά τις ευπαθείς ομάδες

Στην κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 800, ενώ τώρα ανέρχονται σε 333, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο γεγονός ότι η μεταλλαξη Δέλτα χτυπά κυρίως νεότερες ηλικίες.

Μείωση κρουσμάτων από Σεπτέμβριο
Εκτίμησε ότι λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου αλλά και των αυξημένων τεστ, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του μήνα, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι.

Τρίτη δόση
Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονoϊού, ο κ. Τσανάκης δήλωσε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον κίνδυνο.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές ενώ προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, -το όποιο από την ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99%, από τη βαριά νόσηση που θα χρειαστεί νοσηλεία.

Αθλητές
Επεσήμανε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορονoϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, που ειδικά για τους αθλητές είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αθλητές που δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.

dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο lemon cake με γιαούρτι!
Επόμενο άρθροΜυστικά μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ