Τριπλό μέτωπο για παρακολουθήσεις, ακρίβεια και πλειστηριασμούς κόντρα στο «παντεσπάνι» Μητσοτάκη

τριπλό-μέτωπο-για-παρακολουθήσεις-ακ-1558498
AΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONNETI

«Προκλητικό», «θλιβερό» και «δειλό» που κοκορεύεται όταν απευθύνεται στον μικρόκοσμο του κόμματός του αλλά κρύβεται όταν είναι να απαντήσει στον ελληνικό λαό για τις υποκλοπές και την ακρίβεια, χαρακτηρίζουν από την Κουμουνδούρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την χθεσινή του ομιλία στην Πάτρα και τις αναφορές σε αριστερά του χαβιαριού, την οποία κάλεσε να πάρει το «κουβαδάκι» της και να παίξει αλλού αν δεν της αρέσει το καλάθι του νοικοκυριού.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να τρώει παντεσπάνι έχοντας την απόλυτη ευθύνη της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Δεν έχει καμία αίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία ούτε τον ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Απλά κουνάει το δάχτυλο σε όσους δυστυχούν και αντιδρούν στις άθλιες πολιτικές του».

Αυτό αναφέρει η σχετική χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πάντως με τις σχετικές αναφορές πήρε πάσα για να δώσει συνέχεια στη σκιαγράφηση του «αντικοινωνικού» προφίλ του πρωθυπουργού, μία μέρα μετά τις εικόνες με την έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στα Ιλίσια λόγω πλειστηριασμού για χρέος 15.000 ευρώ.

Την συνταξιούχο δημοσιογράφο επισκέφτηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε ένδειξη στήριξης ο οποίος κατά τη συνομιλία που είχαν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη λέγοντας ότι εξαιτίας αυτού τέτοιες εικόνες θα τις βλέπουμε από εδώ και στο εξής.

Υπογράμμισε ότι ακόμη και επί μνημονίων και παρά την πίεση της τρόικας υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο του 2015 επέβαλλε «υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης και φορολόγηση όλων των πράξεων των funds» ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε το αντίθετο αξιοποιώντας τον νόμο του 2003.

Περαιτέρω επιχείρησε να αναδείξει μια κραυγαλέα αντίστιξη από τη μία τα δάνεια της ΝΔ ύψους 390 εκ. ευρώ που είναι «αγύριστα» και από την άλλη ο απλός κόσμος που χάνει τα σπίτια του ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές.

Ακόμη πιο οξύς εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Τέτοιες εικόνες δεν είχαμε δει ούτε με κυβέρνηση Σαμαρά» σημείωσε προσθέτοντας πως «είναι αποτέλεσμα του πτωχευτικού νόμου του κ. Σταϊκούρα στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει πρόταση μομφής. Ο σημερινός πτωχευτικός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι χειρότερος από εκείνον που είχε προτείνει το ΔΝΤ τις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής οικονομίας».

Επέμεινε ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έχει δύο μέτρα και σταθμά λέγοντας πως όταν «τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ σε δάνεια -δεν μιλώ συνολικά για τους βουλευτές της ΝΔ- δεν γίνεται για 15 χιλιάρικα ένας πολίτης να χάνει το σπίτι του». «Αυτόν τον πτωχευτικό θα τον καταργήσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

Στο νομοσχέδιο της ΕΥΠ το επόμενο «μπρα ντε φερ» Τσίπρα – Μητσοτάκη

Στο μέτωπο των παρακολουθήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πιέζει με τις επίκαιρες ερωτήσεις Τσίπρα στον Μητσοτάκη και με τις οποίες αναδεικνύεται η απροθυμία του πρωθυπουργού να έρθει να απαντήσει στην Βουλή, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει σημαία την απροθυμία αυτή ως απόδειξη ενοχής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ενημέρωσε χθες ότι ο πρωθυπουργός δε θα πάει στην Ώρα του πρωθυπουργού να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πάει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ κι εκεί θα τοποθετηθεί και δώσει τις απαντήσεις που είναι να δώσει. Κατηγόρησε παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να συντηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα με «νουβέλες» και «ιστορίες ατεκμηρίωτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως που αυτή την εβδομάδα πιέζει με ερωτήματα που απορρέουν από τις αποκαλύψεις του Κυριακάτικου Βήματος και του Documento ζητώντας τα στοιχεία των αποσπασμένων αστυνομικών που «δούλεψαν» το predator σε χώρο της ΕΥΠ και για τις «διπλές» παρακολουθήσεις EYΠ predator 5 τουλάχιστον προσώπων, αποκαλεί πλέον τον Μητσοτάκη «πρωθυπουργό των Πάτσηδων, των υποκλοπών και της ακρίβειας», αναδεικνύοντας και τις βασικές αιχμές της ατζέντας του.

Επίσκεψη Τσίπρα στην Έδεσσα

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το Νομό Πέλλας όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία στην κεντρική αγορά της Έδεσσας, ενώ στις 13:30 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας (συνεταιρισμός Γαλατάδων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook