Τριήμερο πένθος στα Χανιά για το θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη | Ενός λεπτού σιγή στο Δημοτικό Συμβούλιο | Photos

τριήμερο-πένθος-στα-χανιά-για-το-θάνατ-901210

Την απέραντη θλίψη του για τον θάνατο του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου και τέως Δημάρχου Χανίων, εξέφρασε στο σύνολό του το Δημοτικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, στο τελείωμα της παρούσας δημοτικής θητείας, αποχαιρέτισαν με τις δέουσες τιμές τον επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης Μανώλη Σκουλάκη, ενώ στην καρέκλα που καθόταν είχε τοποθετηθεί η φωτογραφία του με μερικά λευκά τριαντάφυλλα.Κατά την ανάγνωση των ονομάτων για τις παρουσίες των δημοτικών συμβούλων, την ώρα που η λίστα έφτασε στο όνομα του εκλιπόντα, οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.Από την παράταξή του αναγνώστηκε από την Νάνσυ Αγγελάκη το κείμενο που εξέδωσαν ως ψήφισμα για τον θάνατό του (δείτε ΕΔΩ), που τόνιζε πόσο θα λείψει από την τοπική κοινωνία και πολιτική η παρουσία του.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων, λέγοντας δύο λόγια για τον συνάδελφό τους Μανώλη Σκουλάκη. Ο Άρης Παπαδογιάννης είπε ότι «ο Μανώλης Σκουλάκης ήταν έντιμος και με αίσθημα προσφοράς στους πολίτες, αν κάποια στιγμή διαφωνούσε κανείς μαζί του, οι στιγμές που συμφωνούσε ήταν περισσότερες. Αφήνει τεράστιο κενό πίσω του» έκλεισε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Ο Γιάννης Σαρρής ανέφερε πως «με απόλυτο σεβασμό εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του, που βρίσκονται και σε αυτή την αίθουσα. Ο αείμνηστος υπηρέτησε τον τόπο από πολλές καίριες και σημαντικές θέσεις, είχε πολύ ξεχωριστό χάρισμα την κοινωνικότητα και την απλότητα του που ξεπερνούσε τις δυσκολίες», ενώ ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης τόνισε πως η οποία κριτική του κάναμε ήταν στα πλαίσια του διαλόγου, εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του τα συλλυπητήρια στους οικείους του.Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέγνωσε το προτεινόμενο ψήφισμα που πέρασε ομόφωνα από τη συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε αφενός να κηρυχθεί τριήμερο πένθος στον Δήμο Χανίων, τρίωρη αργία κατά την τέλεση της κηδείας στις δημοτικές υπηρεσίες και η τέλεση της κηδείας να γίνει με δημοτική δαπάνη του Δήμου Χανίων, όπου και τροποποιήθηκε σχετικά ο προϋπολογισμός του δήμου.

Μάλιστα το ψήφισμα του Δήμου προτείνει στην ακριβώς επόμενη -και τελευταία- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρούσα σύνθεσή του, να αποφασιστεί η ονοματοδοσία δρόμου, πλατείας ή δημοτικού κτιρίου με το όνομα του εκλιπόντα για να τιμηθεί η μνήμη του.Υπενθυμίζεται ότι η σωρός του εκλιπόντα θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη Χανίων) όπου θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 η κηδεία, ενώ μετά το πέρας της τελετής η σωρός θα αναχωρήσει για τον Πλάτανο όπου θα τελεστεί η ταφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σωρός θα παραμείνει για προσκύνημα και στον Πλάτανο προτού γίνει ο ενταφιασμός.

Αναλυτικά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του με την υπ΄ αριθμ. 513 ομόφωνη Απόφασή του ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του, για την απώλεια του τέως Υπουργού, τέως Βουλευτή, τέως Δημάρχου και νυν Δημοτικού Σύμβουλου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη:

  1. Να διατυπωθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Υπουργού, τέως Βουλευτή, τέως Δημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου, Μανώλη Σκουλάκη.
  2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση του.
  3. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα και εν γένει Δημοτικά κτίρια επί τριημέρου.
  4. Την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας να παραμείνουν κλειστές από τις 13.00 οι υπηρεσίες του Δήμου, των Δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων.
  5. Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου.
  6. Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος του Δήμου Χανίων.
  7. Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  8. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στην εξόδιο ακολουθία και ο Δήμαρχος Χανίων να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
  9. Στο επόμενο Δ.Σ να προταθεί να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε κάποιο δρόμο, πλατεία, χώρο του Δήμου μας ή δημοτικό κτίριο.
  10. Να  επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
  11. Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook