Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Οι 47 εναλλακτικοί ηπειρωτικοί προορισμοί με συνολικό κόστος έως 150 ευρώ

Η φετινή χειμερινή σεζόν χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία σύμφωνα με τις προ-κρατήσεις που καταγράφηκαν ήδη από μέσα του Σεπτεμβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου να κυμαίνονται από 51% έως και 85%, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τη πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς (Αράχωβα, Καρπενήσι, Καλάβρυτα, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Αρκαδικοί προορισμοί κλπ.), κατέγραψαν ποσοστά που άγγιξαν ακόμη και το 100%. Ενώ, τα λιγοστά ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι πλέον ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (chalet) όπου το κόστος διαμονής για δυο ημέρες, μπορεί να ξεπεράσει τα 500 ευρώ -600 ευρώ. Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

«Όσοι τελικά αποφασίσουν να οργανώσουν την εκδρομή τους για το τριήμερο της 28 ης Οκτωβρίου, μπορούν να αναζητήσουν οικονομικούς προορισμούς και πλησίον της θάλασσας με το συνολικό κόστος διαμονής να μην ξεπερνά τα 150 ευρώ αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα τεσσάρων ατόμων» ανέφερε o Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Έρευνα με 47 εναλλακτικούς ηπειρωτικούς προορισμούς για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με συνολικό κόστος έως 150 ευρώ, παρουσιάζει το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.

Αναλυτικά οι προορισμοί:

Οι 20 προορισμοί στη Πελοπόννησο

Όσοι, θα ήθελαν να βρεθούν στα Τρίκαλα Κορινθίας, στα Καλάβρυτα ή/και στους γνωστούς Αρκαδικούς προορισμούς όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και τη Βυτίνα, αλλά να μην πρόλαβαν να κάνουν τη κράτηση τους σε ένα οικονομικό ακίνητο, μπορούν να «επιμηκύνουν» και να απολαύσουν τον καλοκαιρινό καιρό του τριημέρου σε προορισμούς πλησίον της θάλασσας.

Το Λουτράκι ανέκαθεν αποτελεί βασική επιλογή για τους ταξιδιώτες της Αττικής όταν πρόκειται για αργίες ή/και εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Στο Λουτράκι το κόστος μίσθωσης κατοικίας 56τμ κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα διαμορφώνεται στα 140€ για δυο διανυκτερεύσεις. Κοντινός προορισμός εντός του Νομού Κορινθίας είναι τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Κιάτο, και το Κάτω Άσσος, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ-65τμ για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 110 ευρώ ,120 ευρώ και 130 ευρώ αντίστοιχα . Γραφικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί στο Νομό Αργολίδος πλησίον του Ναυπλίου, είναι το Τολό και η Παλαιά Επίδαυρος Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 42 τ.μ. για 2 διανυκτερεύσεις στο Τολό διαμορφώνεται στα 130€ και στη Παλαιά Επίδαυρο, κατοικία 50τμ στα 146 ευρώ.

Στην Αρκαδία, μπορείς να επισκεφτείς το ορεινό χωρίο Προσήλια της Βόρειας Κυνουρίας, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ διαμορφώνεται στα 150€ για δυο διανυκτερεύσεις. Ενώ, όσοι θελήσουν να βρεθούν στη παραλία Τυρός, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35τ.μ. διαμορφώνεται στα 130 ευρώ. Στη Λακωνία, το Γύθειο, η ιστορική κωμόπολη με το λιμάνι, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από τέσσερα άτομα, διαμορφώνεται στα 135 ευρώ.

Η Μεσσηνία, προσφέρει πολλές επιλογές όπως τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, τη Κορώνη και τη Στούπα. Περιοχές διαδεδομένες κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά, όμορφες και τους χειμερινούς όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στη Φοινικούντα το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 144 ευρώ για κατοικία 55τμ, στη Μεθώνη στα 140 ευρώγια κατοικία 40τμ, στη Κορώνη στα 130 ευρώ για κατοικία 70τμ και στη Στούπα διαμορφώνεται στα 130 ευρώ για κατοικία 40τμ.

Στην Αχαΐα, μπορείς να επιλέξεις να διαμείνεις στο κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού τη Πάτρα και να ξεναγηθείς στους εμπορικούς πεζοδρόμους (Ρήγα Φεραίου, Γερωκοστοπούλου, Τριών Ναυάρχων) , στην εμβληματική πλατεία Γεωργίου Α΄ με τα περίτεχνα συντριβάνια, τη Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, αλλά και το παραλιακό μέτωπο της πόλης τον πελεκάνο. Το κόστος διαμονής σε κατοικία 55τμ για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 151 ευρώ. Ενώ στα Σελιανίτικα, στο παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας που απέχει 7 χιλιόμετρα από το Αίγιο και 35 από την Πάτρα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35τ.μ. διαμορφώνεται στα 125 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις. Στην Ακράτα, που απέχει 47 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, το κόστος μίσθωσης κατοικία 50τμ διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.

Οι 16 προορισμοί σε Εύβοια, Στερεά Ελλάδα και Αιτωλοακαρνανία

Η κοντινή απόσταση από την Αττική και το καλό οδικό δίκτυο, θα οδηγήσει πολλούς Αθηναίους τόσο στα παράλια της Φθιώτιδας όσο και στην Εύβοια. Όσοι θα ήθελαν να επισκεφτούν το Καρπενήσι καθώς και τα όμορα γραφικά χωριά, μπορούν να διαμείνουν στη Λαμία που απέχει 74χιλιόμτερα και να πραγματοποιήσουν αυθημερόν επισκέψεις και ξεναγήσεις στη περιοχή. Το κόστος διαμονής σε κατοικία 50τμ στο κέντρο της πόλης για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 110€. Τα γνωστά παράλια της Φθιώτιδας, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος και Θεολόγος, προσφέρουν ικανοποιητικές επιλογές. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις στη παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Θεολόγο, διαμορφώνεται στα 140 ευρώ για κατοικία 65τμ, στον Άγιο Κωνσταντίνο το κόστος μίσθωσης κατοικία 70τμ διαμορφώνεται στα 132 ευρώ και στα Καμένα Βούρλα κατοικία 55τμ μισθώνεται προς 120 ευρώ. Στην Εύβοια, οι επιλογές είναι πολλές.

Στο Λευκάντι κατοικία 32τμ μισθώνεται προς 150 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις, στο Αλιβέρι κατοικία 45τμ προς 140€, στη γραφική Κάρυστο κατοικία 60 τ.μ. προς 150 ευρώ. Η Αιτωλοακαρνανία, αποτελεί προορισμό τόσο για τους Αχαιούς όσο και για τους Γιαννιώτες. Το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις κατοικίας 60τμ στη παραθαλάσσια Πάλαιρο διαμορφώνεται στα 150 ευρώ, στον Μύτικα κατοικία 50τμ μισθώνεται προς 150 ευρώ, ενώ παρόμοιο το κόστος μίσθωσης και στην Αμφιλοχία για κατοικία 55τμ.

Οι 11 προορισμοί σε Ήπειρο και Βόρεια Ελλάδα

Όσοι, θα ήθελαν να βρεθούν στους καταρράχτες της Έδεσσας, στη μαγευτική Νάουσα, στη Φλώρινα, στην Καστοριά, αλλά και μέσω της Εγνατίας οδού στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο, αλλά, δεν προέβησαν εγκαίρως σε κράτηση, μπορούν να επιλέξουν άλλους προορισμούς τόσο της Ηπείρου και της Θεσσαλίας όσο της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όσοι αποφασίσουν να κινηθούν από την Αιτωλοακαρνανία μέσω της Ιονίας οδού όσο και μέσω της Εγνατίας από τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της Ηπείρου όπως, την Ηγουμενίτσα, τη Πάργα, τη Πλαταριά, τα Σύβοτα και τη Πρέβεζα. Το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις στην Ηγουμενίτσα σε κατοικία 60τμ διαμορφώνεται στα 110€, στη Πάργα για κατοικία 55τμ στα 150€, στη Πλαταρία σε κατοικία 65τμ στα 130€, στα Σύβοτα σε κατοικία 50τμ στα 150€ και στη Πρέβεζα σε κατοικία 60τμ στα 150€. Λιγοστές επιλογές καταγράφονται στη Καστοριά και στα Γρεβενά, αλλά, για όσους κινηθούν γρήγορα, μπορούν να αναζητήσουν κατοικία 65 τμ στο χωρίο Επταχώρι όπου απέχει 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και μισθώνεται προς 115 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις.

Αποτελεί μια επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν τη καθημερινότητα σε ένα χωρίο 295 μόνιμων κατοίκων σε υψόμετρο 880μέτρων. Στην κεντρική πλατεία, υπάρχει το κλασικό καφενείο του χωριού και το Τζημοπούλειο Λαογραφικό Μουσείο, που φιλοξενεί περί τις 6.200 φωτογραφίες σχετικά με το Επταχώρι.

Παράλληλα, επιλογές για το τριήμερο καταγράφονται στη Καβάλα, όπου το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις κατοικίας 46τμ που απέχει 1,1χιλ από το κέντρο της πόλης μισθώνεται προς 150 ευρώ, ενώ στη Ξάνθη, κατοικία 50 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, μισθώνεται προς 120€. Όσοι θελήσουν να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό του τριημέρου, μπορούν να βρεθούν πλησίον της θάλασσας, σε περιοχές ο Πλαταμώνας του Νομού Πιερίας και στη Λεπτοκαριά του Δήμου Δίου Ολύμπου. Το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις κατοικία 55 τμ στον Πλαταμών διαμορφώνεται στα 140 ευρώ και στη Λεπτοκαριά, κατοικία 45τμ προς 150 ευρώ.

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ