«Τρίγωνο του κινδύνου» – Η περιοχή του προσώπου που δεν πρέπει ποτέ να σπας τα σπυράκια

τρίγωνο-του-κινδύνου-η-περιοχή-το-1012275

Ως beauty editor προσπαθώ να ακολουθώ πιστά τις πολύτιμες συμβουλές που μου έχουν δώσει οι δερματολόγοι σχετικά το πώς πρέπει να φροντίζω την επιδερμίδα μου και συχνά μοιράζομαι τις γνώσεις μου μαζί σου. Ωστόσο, ομολογώ ότι υπάρχουν φορές που παρεκκλίνω από τα “πρέπει” και μπαίνω στον πειρασμό να πειράξω τα ενοχλητικά σπυράκια που βγαίνουν στο πρόσωπό μου, νομίζοντας ότι έτσι θα τα εξαφανίσω πιο γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνω και που σίγουρα το έχεις δει και εσύ ως αποτέλεσμα, είναι να κάνω τα σημάδια στο πρόσωπο ακόμα πιο έντονα και να βάζω σε κίνδυνο την περιοχή όπου βρισκόταν το σπυράκι, καθώς είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί.

Πρόσφατα όμως έμαθα για κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο, που δεν αφορά μόνο τη μόλυνση που μπορεί να προκληθεί αφού σπάσεις ένα σπυράκι, αλλά σύμφωνα με ειδικούς από το εξωτερικό, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές επιπλοκές.

Πρόκειται για το λεγόμενο «τρίγωνο του κινδύνου», το οποίο περιλαμβάνει μέρος των ματιών, την ράχη της μύτης, τις γωνίες του στόματος και το άνω χείλος, και με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί, όπως η δερματολόγος Sandra Lee, επειδή στη συγκεκριμένη περιοχή τα αιμοφόρα αγγεία καταλήγουν απευθείας στον εγκέφαλο, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μία πιθανή μόλυνση μεταφέρεται και μπορεί να επεκταθεί στον εγκέφαλο επηρεάζοντας ζωτικούς νευρώνες. Ετσι, το άτομο κινδυνεύει από μόνιμη παράλυση ή τύφλωση.

Μετά από αυτήν την τόσο σοκαριστική θέση των ειδικών, το να σπάσω ένα σπυράκι στο πρόσωπο φαίνεται σίγουρα λιγότερο δελεαστικό και ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα , να μην το ακουμπάς με βρώμικα χέρια και να απευθυνθείς στο γιατρό σου, αν πρόκειται για ακμή.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook