Τριχόπτωση: Αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους

τριχόπτωση-αντιμετώπιση-με-φυσικούς-1310234

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι μια φυσική παρενέργεια της γήρανσης. Αλλά υπάρχουν προϊόντα, στυλ και βασικά ζητήματα του τρόπου ζωής που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το πρόβλημα και να οδηγήσουν σε ταχύ ρυθμό απώλειας μαλλιών.

Η έλλειψη ορισμένων μικροθρεπτικών συστατικών έχει επισημανθεί ως αιτία αραίωσης και απώλειας μαλλιών, ιδιαίτερα ανάλογα με το αν ακολουθείτε μια περιοριστική δίαιτα.

Ο Dr. Dominic Burg, μικροβιολόγος και τριχολόγος του Evolis Professional δίνει πολύτιμες συμβουλές για το ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για πιο υγιή μαλλιά

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος ένα θρεπτικό συστατικό που μπορεί να λείπει από τις χορτοφαγικές και vegan δίαιτες. Είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των μαλλιών και μπορεί να εξηγήσει την αραίωση και την πτώση.

«Καθώς τείνουμε να απομακρυνόμαστε από τις δίαιτες με βάση το κρέας και να προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε περισσότερα φυτά. όχι μόνο μειώνεται η πρόσληψη ψευδαργύρου, αλλά οι απαιτήσεις μας. για πρόσληψη ψευδάργυρου στην πραγματικότητα αυξάνονται κατά 50%», εξηγεί.

«Ο ψευδάργυρος είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη των μαλλιών, επομένως εάν δεν λαμβάνετε αρκετό τότε κινδυνεύετε από αυξημένη τριχόπτωση και μειωμένη ανάπτυξη και ποιότητα», προσθέτει ο Δρ Burg.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι ένα άλλο μικροθρεπτικό συστατικό που μπορεί να λείπει από μια φυτική διατροφή και είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Η βιταμίνη D δεν είναι μόνο σημαντική για τα οστά, αλλά και για τη βοήθεια της αναγέννησης των μαλλιών στον κύκλο της τρίχας», σημειώνει ο Δρ Burg.

«Αν έχουμε έλλειψη βιταμίνης D, τότε οι κύκλοι των μαλλιών μας μπορεί να μην λειτουργούν βέλτιστα, με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών και την αραίωση».

Η προσθήκη τροφών όπως τα λιπαρά ψάρια, το τυρί και τα αυγά στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης D.

Τριχόπτωση: Αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους

Τα καλά νέα είναι ότι εάν η τριχόπτωση σχετίζεται με έλλειψη θρεπτικών συστατικών, η απλή αντικατάστασή τους στη διατροφή σας θα λύσει το πρόβλημα και θα προωθήσει πιο υγιή και δυνατά νήματα προς τα εμπρός.

Αν και δεν μπορείτε να περιμένετε να δείτε αλλαγές κατά τη διάρκεια της νύχτας, το να συνεχίσετε να τρώτε μια ποικιλία από τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο και βιταμίνη D θα μεγαλώσουν τελικά τα μαλλιά σας καλύτερα από πριν.

Η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής με άφθονα θρεπτικά συστατικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τη δύναμη των μαλλιών σας.

Φυσικά, θα πρέπει πάντα να ρωτάτε έναν γιατρό πριν προσθέσετε ένα νέο συμπλήρωμα στη ρουτίνα σας, αλλά αυτό μπορεί τελικά να κάνει τη διαφορά μεταξύ αδύναμων, εύθραυστων κουφωμάτων και πυκνής, γεμάτη τρίχα.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσετε να τρώτε τα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι προάγουν τα όμορφα σκέλη.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook