Τρελάθηκαν όταν είδαν το διαβατήριο – Επιβάτης σε αεροδρόμιο ετών 123 ετών | Photo

Το προσωπικό ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι δεν πίστευε στα μάτια του, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας τους έδειξε το διαβατήριό του, που λέει ότι η ηλικία του είναι 123 ετών! Συνεπώς ίσως είναι ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Με βάση το διαβατήριό του, ο Σουάμι Σιβανάντα γεννήθηκε τον… προπερασμένο αιώνα και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου του 1896 στην Μπεχάλα της Ινδίας. Ο Σιβανάντα ταξίδευε από την Καλκούτα προς το Λονδίνο με  πτήση της Ethihad Airways, που έκανε ενδιάμεση στάση στο Ντουμπάι.

Ο Σιβανάντα είχε μείνει ορφανός σε ηλικία έξι ετών και οι συγγενείς του ανέθεσαν την φροντίδα σ’ έναν γκουρού, με τον οποίο έκανε περιοδείες στην Ινδία προτού εγκατασταθεί μόνιμα στο Βαρανάσι. Κατά πόσον είναι όντως 123 ετών παραμένει αμφίβολο, αφού το μόνο επίσημο έγγραφο για την ηλικία του προέρχεται από τα αρχεία ενός ναού στην πατρίδα του. Το σίγουρο είναι ότι δείχνει πολύ νεώτερος, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στο γεγονός ότι έμεινε… άγαμος, στην αυτοπειθαρχία του και στην άσκησή του στη γιόγκα.

«Κάνω μια απλή, πειθαρχημένη ζωή. Τρώω απλά -μόνον βραστά φαγητά χωρίς λάδι και μπαχαρικά, συνήθως ρύζι και φακές μαζί με πράσινες πιπεριές. Αποφεύγω το γάλα και τα φρούτα. Όταν ήμουν παιδί κοιμόμουν πολλά βράδια νηστικός», είχε πει προ τριετίας, όταν ρεπορτάζ στην πατρίδα του τον συμπεριέλαβαν στους γηραιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Mε ύψος 1,58 μ. o Σιβανάντα κοιμάται σε στρώμα στο πάτωμα και χρησιμοποιεί ένα κούτσουρο ως μαξιλάρι. Εδώ και τρία χρόνια προσπαθεί να καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει επειδή δυσκολεύεται να αποδείξει την πραγματική του ηλικία. Μέχρι σήμερα ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου επιβεβαιωμένα ήταν η Ζαν Λουίζ Καλμάν από τη Γαλλία, που έζησε 122 έτη και 164 ημέρες. Επισήμως ο γηραιότερος εν ζωή σήμερα είναι ο Ιάπωνας Κάνε Τανάκα, ηλικίας 116 ετών και 278 ημερών.

Πηγή: airnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ