Τρεις τρόποι για να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας

τρεις-τρόποι-για-να-συμπεριλάβετε-περ-1069565

Ο πιο σημαντικός τρόπος για να κρατήσετε υγιή τον οργανισμό σας δεν είναι άλλος από την προσθήκη φρούτων και λαχανικών στην ημερήσια διατροφή σας.

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καθημερινή τους κατανάλωση αποτελεί επιβεβλημένο κανόνα, ωστόσο, πόσοι καταφέρνουμε να τον εφαρμόσουμε αποτελεσματικά; Αν ψάχνετε, λοιπόν, έξυπνους τρόπους για να τρώτε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά οι παρακάτω απλές συμβουλές θα σας λύσουν τα χέρια.

Ξεκινήστε την ημέρα με ένα smoothie φρούτων και λαχανικών

Ένας εύκολος τρόπος πρόληψης φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά σας είναι να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα σπιτικό, πλούσιο και χορταστικό smoothie φρούτων και λαχανικών. Μπορείτε να προετοιμάσετε σε σακουλάκια πολλά «πακέτα» smoothies έτσι ώστε κάθε πρωί που ξυπνάτε να τα έχετε έτοιμα και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά της εποχής για ένα απλό, προσιτό και θρεπτικό πρωινό.

Προετοιμάστε και διατηρήστε υγιεινά χορτοφαγικά γεύματα

Μια σούπα λαχανικών εποχής αποτελεί την τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό ή συνοδευτικό του κρέατός σας. Προετοιμάστε μια μεγάλη ποσότητα και διατηρήστε ατομικές μερίδες στο ψυγείο ή την κατάψυξη, έτσι ώστε να μην μπαίνετε σε κόπο μαγειρέματος κάθε φορά που «πρέπει» να φάτε λαχανικά.

Προσθέστε γεύση και άρωμα στο φαγητό σας με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά

Τα φρέσκα βότανα προσθέτουν νοστιμιά και γεύση στις συνταγές σας, χωρίς να προσθέσετε αλάτι ή ζάχαρη στα φαγητά σας. Αγοράστε τα χύμα όταν είναι η εποχή τους (έτσι θα τα βρείτε και σε οικονομικότερη τιμή) και καταψύξτε τα για αργότερα. Ξεπλύνετέ τα καλά, αφήστε τα να στεγνώσουν και αποθηκεύστε στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε κόψτε την επιθυμητή ποσότητα και τοποθετήστε ξανά στην κατάψυξη το υπόλοιπο για την επόμενη φορά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook