Τρεις τρόποι για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια σοφιστικέ όαση χαλάρωσης

τρεις-τρόποι-για-να-μετατρέψετε-το-σπί-1545720

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συμβάλλουν στη μετατροπή του σπιτιού σας σε μια εκλεπτυσμένη όαση χαλάρωσης και μόνο μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να αποφέρουν μεγάλα αποτελέσματα. Ξεκινήστε, λοιπόν, από το να διακρίνετε στο σπίτι σας τι είναι αυτό που σας αγχώνει, με τον τρόπο που είναι διαμορφωμένο.

Ίσως να υπάρχει ένα χρώμα με το οποίο δεν νιώθετε τόσο οικεία, ή να λείπουν αξεσουάρ που σας βοηθάνε στο να χαλαρώσετε. Ανανεώστε, λοιπόν, το χώρο σας και μετατρέψτε τον σε μια σοφιστικέ όαση χαλάρωσης, μόνο μέσα από τρία βασικά βήματα.

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα

Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, αλλά το χρώμα του δωματίου σας κάνει μεγάλη διαφορά στην ατμόσφαιρα του χώρου. Είναι δελεαστικό να επιλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα για τους τοίχους σας, αλλά αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι μια έντονη απόχρωση, μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκετε. Αντί να βάψετε, λοιπόν, τους τοίχους σας κόκκινους ή μοβ, χρησιμοποιήστε τα έντονα χρώματα με φειδώ για τις λεπτομέρειες και επιλέξτε κάτι πιο ηρεμιστικό για την εκλεπτυσμένη όαση σας.

Ένας ουδέτερος χρωματικός συνδυασμός προσφέρει μια ατμόσφαιρα που είναι εύκολη για τα μάτια, εξηγεί το housedigest.com. Παρόλο που η μονοχρωμία είναι απλή, δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Η προσθήκη μαξιλαριών, κουβερτών και χαλιών βοηθά στη δημιουργία υφής και οπτικού ενδιαφέροντος. Τα καλάθια, τα υφαντά μαξιλάρια δαπέδου, οι καθρέφτες και τα απλά έργα τέχνης κάνουν έναν χώρο να μοιάζει ολοκληρωμένος χωρίς να είναι επιτηδευμένος ή υπερβολικά περίπλοκος.

Αν τα ουδέτερα χρώματα δεν είναι το στυλ σας, σκεφτείτε να βάψετε τους τοίχους σας με ένα ηρεμιστικό χρώμα, όπως απαλό μπλεπράσινο ή ακόμη και ένα ζεστό βουτυρένιο κίτρινο, για να προσθέσετε χρώμα χωρίς να θυσιάσετε τη γαλήνη.

Προσθέστε φυτά 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι γνωστό ότι μειώνουν το άγχος με διάφορους τρόπους και υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε -τα οποία, μάλιστα, σχεδόν ο καθένας μπορεί να κρατήσει ζωντανά. Και πέρα από τα ψυχικά οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με τα φυτά υπάρχουν και άλλες «ανταμοιβές» από την ύπαρξή τους στο χώρο σας.

Ενώ είναι γενικά γνωστό ότι τα φυτά μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, γνωρίζατε ότι απομακρύνουν, επίσης, επιβλαβείς χημικές ουσίες από τον αέρα; Το Fox 19 αναφέρει ότι τα νέα έπιπλα συχνά περιέχουν φορμαλδεΰδη, μία από τις πολλές χημικές ουσίες που μπορούν να απομακρυνθούν από τα φυτά μαζί με τη μούχλα και το βενζόλιο.

Από μια πιο επιφανειακή σκοπιά, ωστόσο, τα φυτά φέρνουν την ηρεμιστική φύση της υπαίθρου μέσα στο σπίτι. Μερικά φυτά στο χώρο σας, λοιπόν, δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά βοηθούν στη δημιουργία της ατμόσφαιρας μιας όασης. Εξάλλου, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική όαση χωρίς φυτά.

Πείτε ναι στον απαλό φωτισμό 

Ο φωτισμός είναι μια συχνά παραγνωρισμένη αλλά απολύτως ζωτικής σημασίας πτυχή του design εσωτερικών χώρων, όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας σοφιστικέ όασης στο σπίτι. Ο τύπος των φωτιστικών που χρησιμοποιείτε, καθώς και η ισχύς και η απόχρωση της εκάστοτε λάμπας, μπορεί να είναι η διαφορά στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε ένα μεγάλο κατάστημα ή μιας ατμόσφαιρας που θυμίζει πολύ ιδιωτικό σπα.

Το housedigest.com, αναφέρει ότι ο φυσικός φωτισμός είναι καλύτερος για τις ώρες της ημέρας. Καθώς ο ήλιος δύει, όμως, χρειάζεστε διαφορετικές επιλογές φωτισμού για διαφορετικούς σκοπούς. Όταν η δουλειά τελειώσει και έρθει η ώρα να ξεκουραστείτε, ο απαλός φωτισμός είναι ο καλύτερος.

Μερικές λάμπες ή απλίκες με λαμπτήρες όχι υψηλότερους από 40 Watt σε απαλές, φυσικές αποχρώσεις είναι ιδανικές για το σκοπό σας. Μείνετε μακριά από λαμπτήρες φωτός ημέρας ή οτιδήποτε έχει μπλε απόχρωση. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη περισσότερο ηρεμιστικό φως στην εκλεπτυσμένη όαση σας με αληθινά κεριά ή κεριά που λειτουργούν με μπαταρία ή μια «κουρτίνα» από φωτάκια, τα οποία αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα για εκείνο το πραγματικά χαλαρωτικό βράδυ με ποπ κορν και Netflix.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook