Τρεις τροφές που λειτουργούν και σαν αντικαταθλιπτικά

τρεις-τροφές-που-λειτουργούν-και-σαν-α-1503407

Το έντονο στρες και το άγχος δεν είναι κάτι σπάνιο στη ζωή μας. Και καταφεύγουμε σε λάθος τρόπους να το εκτονώσουμε, όπως για παράδειγμα τρώγοντας περισσότερο.

Το «συναισθηματικό» φαγητό όπως ονομάζεται, προσφέρει μόνο μια βραχυπρόθεσμη αίσθηση ανακούφισης και δρα τις περισσότερες φορές αρνητικά στην ψυχική ισορροπία μας και φυσικά στο βάρος μας.

Υπάρχουν βέβαια ορισμένες τροφές που λειτουργούν από μόνες τους ως αντικαταθλιπτικά, οι οποίες είναι ιδανικές για να τις καταναλώνουμε σε πολύ στρεσογόνες περιόδους. Τρεις από αυτές είναι οι παρακάτω:

Καρύδια

Τα καρύδια είναι άκρως θρεπτικά και ωφελούν κατά πολύ τον εγκέφαλό μας. Μια άλλη ιδιότητά τους είναι ότι μπορούν να μας κάνουν να κοιμηθούμε καλύτερα. Κι αυτό γιατί περιέχουν μελατονίνη, με την κατανάλωσή τους να αυξάνει την περιεκτικότητα της ορμόνης του ύπνου στο αίμα.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει διάφορες ουσίες, όπως λουτεΐνη, β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ, θωρακίζοντας το σώμα μας απέναντι στο στρες. Επίσης, είναι πλούσιο σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά.

Πράσινο τσάι

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το πράσινο τσάι παίζει ρόλο στα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Δυο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είναι ένας ιδανικός αριθμός.

pink.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook