Τρεις συλλήψεις στο Ηράκλειο για το κύκλωμα με την πειρατική τηλεόραση

τρεις-συλλήψεις-στο-ηράκλειο-για-το-κύ-1771474

Ακόμα και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζουν συλληφθέντες στην υπόθεση που αφορά στη δράση κυκλώματος με την «πειρατική» αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε την Παρασκευή σε Ηράκλειο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηλεία και Κοζάνη.

Τρεις Ηρακλειώτες, ηλικίας 60, 42 και 37 ετών αντίστοιχα, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των δέκα που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και 44χρονος κρητικής καταγωγής, ο οποίος διαμένει στην Αττική.

Με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Ηλεκτρονικών και Τηλέφωνικών Επικοινωνιών και Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στους προαναφερόμενους αποδίδεται ρόλος «μεταπωλητή» και χαρακτηρίζονται ως μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Πάντως, όπως περιγράφεται, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι περισσότερα και γίνεται προσπάθεια από τις Αρχές για την ταυτοποίηση τους. Μεταξύ αυτών και δύο πρόσωπα που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στο εγκληματικό δίκτυο. Είναι εντυπωσιακό ότι το κύκλωμα φέρεται να είχε βάλει ακόμα και αγγελίες είτε σε κλειστές ομάδες στο facebook είτε σε δημοφιλή sites για την παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες.

Βασική επιδίωξη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών υπηρεσιών και αυτό το επιτύγχαναν με τη δημιουργία ενός δικτύου εξυπηρετητών (servers) που θα αναμετάδιδαν μέσω του διαδικτύου (streaming) τις συνδρομητικές υπηρεσίες και στη συνέχεια με τη δημιουργία δικτύων μεταπωλητών αναλάμβαναν την ανεύρεση πελατών και την τεχνική υποστήριξη αυτών. Οι πελάτες κατέβαλαν σαφώς μικρότερη συνδρομή απ’ αυτή των εταιρειών στους μεταπωλητές και εκείνοι με την σειρά τους παρακρατούσαν το 50% της συνδρομής και το υπόλοιπο το παρέδιδαν στα αρχηγικά μέλη του δικτύου.

Όλοι οι συλληφθέντες μετήχθησαν στην Αθήνα, οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και ήδη λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook